19149115_1885447461726092_1352255176417772653_n
Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, a fost reales în conducerea națională a acestui partid politic, urmând să facă parte din echipa noului lider al liberalilor, Ludovic Orban. În cadrul ședinței de duminică a Consiliului Național de Coordonare al PNL, Ioan Balan a câștigat alegerile pentru funcția de vicepreședinte regional al PNL pentru Regiunea de Nord-Est. Singurul contracandidat pe care l-a avut Ioan Balan a fost deputatul ieșean Marius Bodea. În urma votului exprimat de cei peste 1.500 de liberali prezenți la ședința Consiliului Național de Coordonare, Ioan Balan a câștigat funcția de vicepreședinte PNL cu 76% din numărul voturilor exprimate. După votul de duminică, Ioan Balan este singurul membru al PNL Suceava care face parte din conducerea național a acestei formațiuni politice.
19105858_1885447495059422_6243885765549232443_n
Deputatul PNL de Suceava, care a făcut parte din echipa care l-a susținut pe Ludovic Orban pentru președinția PNL, a declarat că a candidat pentru un nou mandat de președinte regional pentru că este un vechi membru al acestui partid, dar și un om de echipă. „Consider că până acum mi-am făcut bine datoria și treaba în această funcție de vicepreședinte regional pentru Regiunea de Nord-Est. Am căpătat experiență și cred că voi reuși să-mi fac treaba în continuare și mai bine decât până acum. Sunt un om care tot timpul mi-am dorit ca acolo unde am desfășurat o activitate să constitui o echipă și consideră că în Regiunea de Nord -Est, PNL este într-o echipă în toate le șase județe, Suceava, Botoșani, Iași, Bacău Neamț și Vaslui”, a declarat Ioan Balan.

Deputatul PNL de Suceava se află la cel de-al treilea mandat într-o funcție de conducere la nivel național în cadrul PNL. Ioan Balan a fost ales, pentru început, ca și secretar al PNL la nivel național cu atribuții pentru Regiunea de Nord-Est. Ulterior, funcția s-a transformat în vicepreședinte regional, aceasta fiind câștigată prin vot tot de către deputatul liberal sucevean.
Ioan Balan se află la cel de-al treilea mandat de deputat în Parlamentul României.

În cadrul ședinței Consiliului Național de Coordonare al PNL, au fost aleși patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți, din care opt vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și opt vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare din România, precum și 16 membri ai Biroul Executiv.
(sursa svnews)