Klaus Iohannis la Suceava 98 (foto 44721)

Liberalii şi democrat-liberalii suceveni sunt pregătiţi de o nouă revoluţie a dreptei în urma căreia liderul PNL, Klaus Iohannis, să câştige din partea Alianţei Creştin Liberale funcţia de preşedinte al României. Acesta a fost mesajul transmis ieri la Suceava de liderii PDL şi PNL prezenţi la o întâlnire pre-electorală la care a participat candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis. Şedinţa a avut loc în sala mare a Casei de Cultură Suceava, iar potrivit organizatorilor, la întâlnirea cu Klaus Iohannis au participat aproape 2.000 de membri PDL şi PNL şi simpatizanţi ai candidatului ACL. Înainte de a ajunge la Casa Culturii din Suceava, Klaus Iohannis s-a oprit pentru câteva minute la sediul cabinetului parlamentar din Burdujeni al deputatului PDL de Suceava, Ioan Balan, acolo unde a fost întâmpinat de primarul din Adâncata, Viorel Cucu, şi de câteva zeci de susţinători.

Ajuns la Casa de Cultură, Klaus Iohannis a fost întâmpinat cu pâine şi sare, după care, susţinut de aplauzele participanţilor, a urcat pe scenă, alături de liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, deputaţii Sanda-Maria Ardeleanu, Dumitru Pardău şi Radu Surugiu, şi de invitaţi, Mihai Răzvan Ungureanu, Ludovic Orban, Cezar Preda, Florin Ţurcanu, Lucia Varga şi liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan. Trebuie remarcat modul în care a fost organizat evenimentul din sala mare a Casei de Cultură, de acest aspect ocupându-se direct deputatul PDL de Suceava Ioan Balan. Întâlnirea lui Klaus Iohannis cu simpatizanţii din judeţul Suceava a început cu intonarea Imnului Naţional, în interpretarea extraordinară a tinerei Andreea Chisăliţă, după care invitaţii la eveniment şi-au început discursurile de susţinere a candidatului ACL la prezidenţiale. La începutul evenimentului, Gheorghe Flutur i-a urat „Bun venit în Bucovina” lui Klaus Iohannis, atât în română, cât şi în germană.

Ioan Balan către Iohannis: Un singur lucru nu îl poate pune PSD la picioarele lui Victor Ponta, şi acela vă aparţine: ţara

În discursurile de ieri de la întâlnirea ACL din Suceava au fost evidenţiate, în diverse feluri, calităţile pe care Klaus Iohannis le are pentru a ocupa funcţia de preşedinte al României, una dintre concluziile generale fiind aceea că liderul PNL poate să deschidă România către Europa, dar şi să transforme ţara în bine, aşa cum a făcut şi cu municipiul Sibiu.

Primul care a luat cuvântul a fost liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care le-a spus celor prezenţi că el nu a venit să-l salute pe cetăţeanul Klaus Iohannis, „ci am venit aici să salut o instituţie, să-l salut pe preşedintele României”. „Dacă voiam să salut un cetăţean sau goluri în bugetul de stat, mergeam pe stadion”, a precizat Băişanu, făcând referire la lansarea candidaturii lui Victor Ponta. El a mai adăugat că România are nevoie de un preşedinte corect şi cinstit, precum Klaus Iohannis, şi că Bucovina şi judeţul Suceava sunt alături de acesta.

La rândul său, liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Balan, i-a transmis lui Klaus Iohannis că se află într-un judeţ în care la ultimele alegeri prezidenţiale s-a făcut diferenţa în favoarea candidatului dreptei pentru câştigarea funcţiei de preşedinte al României. Balan a vorbit despre solidaritatea bucovinenilor la greu, precizând că locuitorii acestor meleaguri au fost şi vor rămâne de dreapta. Ioan Balan a arătat că, deşi liderul PNL Botoşani a anunţat deja că vor fi primii din punctul de vedere al scorului electoral obţinut pentru Klaus Iohannis, în mod sigur „cei de la Botoşani vor fi primii după noi, sucevenii”. Liderul PDL Suceava a arătat că „de partea cealaltă avem un om care spune că e din partea locului şi care vine numai cu promisiuni”, însă în realitate toate marile investiţii începute în perioada guvernării PDL au fost blocate în ultimii doi ani. El a subliniat că judeţul Suceava îl susţine pe Klaus Iohannis şi i-a transmis acestuia că „mi-e frică. Şi nu o frică fizică de Ponta, ci de ce ar putea să facă. Mi-e frică de ce ar putea să facă, de ce pune în contrapondere cu dumneavoastră. Instituţii călcate în picioare, şi uitaţi-vă că legea este suspendată în loc să fie respectată. Oare la ce să ne aşteptăm mai mult. Ei (social-democraţii) pun totul la picioarele lui Victor Ponta. Dar un singur lucru nu îl pot pune la picioarele lui, şi acela vă aparţine: ţara. Noi toţi ne dorim Klaus Iohannis preşedinte”.

Apoi, rând pe rând, cuvinte de susţinere faţă de Klaus Iohannis au avut şi primarii suceveni PDL din Straja şi Iacobeni, Vasile Juravle, respectiv Angelica Fădor, dar şi primarul liberal din Câmpulung Moldovenesc, aceştia calificându-l pe liderul PNL ca fiind „un om modest, care tace şi face”, „un om care a demonstrat că se poate face o administrație corectă şi eficientă”, „un viitor preşedinte care să asculte nevoile noastre”.

Seria discursurilor de susţinere a fost continuată de liderii naţionali ai PDL şi PNL, care le-au transmis celor prezenţi importanţa Bucovinei pentru câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis, dar şi faptul că acesta va fi cu siguranţă un preşedinte care „va garanta că România va fi o ţară europeană, o ţară mândră şi puternică”. Trebuie spus că prim-vicepreşedintele ACL Ludovic Orban a venit în faţa celor prezenţi în sala mare a Casei de Cultură fredonând câteva versuri din cântecul „Cântă cucu-n Bucovina”, iar după ce i-a criticat pe social-democraţi, despre care a spus că, deşi susţin că sunt socialişti, în realitate sunt „socialişti de caviar”, le-a transmis sucevenilor că „Victor Ponta nu poate fi preşedintele românilor. Singurul om care are toate calităţile necesare, care a arătat cu fapte că merită să fie preşedintele României, care are prestanţa şi prestigiul intern şi internaţional care să-l recomande pentru funcţia de preşedinte este Klaus Iohannis”.

Flutur: Ce îi lipseşte României în momentul de faţă este „organizarea, administrarea şi punerea lucrurilor în ordine”, iar acestea pot fi realizate de Klaus Iohannis

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL, Gheorghe Flutur, a ţinut să le reamintească celor prezenţi despre progresul Sucevei şi al Bucovinei în perioada austro-ungară, subliniind că modelul german de administrație practicat de Klaus Iohannis poate fi extins la nivelul întregii ţări. Gheorghe Flutur le-a spus susținătorilor lui Klaus Iohannis că au cel puţin trei argumente pe care trebuie să le spună populaţiei şi care demonstrează că acesta trebuie să fie preşedinte al României.

„În primul rând este vorba despre omul Klaus Iohannis. Uitaţi-vă ce a făcut la Sibiu în aceste trei mandate. Cum arată Sibiul, aşa dorim să arate şi România. Şi se poarte, cu un om sincer, onest, pragmatic, hotărât, şi care nu vorbeşte mult. Apoi, domnul preşedinte Klaus Iohannis nu este singur. A reuşit să facă împreună cu dumneavoastră, cu Vasile Blaga şi ceilalți, Alianţa Creştin Liberală şi marele partid de dreapta, PNL. Iar Klaus Iohannis nu e singur, pentru că are în spate cel mai mare partid de dreapta. Şi trei, suntem în cea mai mare familie europeană, marele PPE, care a dat preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European. Iar Klaus Iohannis este un preşedinte european”, a declarat Flutur. El a subliniat că ceea ce îi lipseşte României în momentul de faţă este „organizarea, administrarea şi punerea lucrurilor în ordine”, iar acestea pot fi realizate de Klaus Iohannis.

Iohannis: „Vreau să fiu preşedintele care aduce împreună oamenii care pot contribui la rezolvarea marelor probleme ale României”

În debutul discursului său, candidatul ACL pentru funcţia de preşedinte al României, Klaus Iohannis, a ţinut să le mulţumească sucevenilor pentru cele peste 60.000 de semnături strânse pentru susţinerea candidaturii sale. Iohannis a spus că vrea să devină preşedintele României pentru că s-a săturat „de felul în care se face politică la noi”.

„Vreau să facem altfel de politică în România. Mai puţină gălăgie şi mai multă aplecare asupra problemelor. Mai puţin spectacol steril şi mai multe soluţii pentru România, pentru români. Din acest motiv vreau să merg la Cotroceni. Ca să schimb aceste lucruri. Vreau să fiu preşedintele care aduce împreună oamenii care pot contribui la rezolvarea marelor probleme ale României”, a declarat Klaus Iohannis. El a adăugat că „la final” vrea ca împreună cu un Guvern de dreapta să poată afirma „că da, am reuşit şi am făcut România prosperă şi puternică. Acesta este lucrul pentru care mi-l doresc pentru România. România prosperă înseamnă locuri de muncă, infrastructură, un venit decent pentru fiecare român, pentru a nu mai sta oamenii cu mâna întinsă la stat, ci să aibă venitul lor şi să fie liberi să hotărască ei ce vor în ţara lor”, a mai afirmat Iohannis.

El a subliniat că actualul premier Victor Ponta a reuşit să dezamăgească o întreagă generaţie care a crezut că un tânăr politician va schimba lucrurile din România. „A dezamăgit, şi nu doar o singură generaţie. Iar PSD a rămas tot acelaşi vechi partid, tot cu acele vechi metehne”, a spus Iohannis. Nu în ultimul rând, el a arătat că va ajunge preşedintele României cu sprijinul celei mai puternice echipe, „pentru că eu vă am pe dumneavoastră”.

(Sursa – Monitorul de Suceava)