321882_272372756161376_522051924_o

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a anunţat că luni, 17 februarie a.c., la ora 10:00, va avea loc o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local Suceava în care va fi supus aprobării un nou proiect de hotărâre în vederea acordării de reduceri şi gratuităţi pentru transportul public de persoane. Ioan Balan a arătat că şedinţa deliberativului local are loc la solicitarea consilierilor PDL Suceava. Balan a explicat că reprezentanţii PDL din Consiliul Local Suceava vor iniţia un proiect de hotărâre în care vor fi incluse acordarea de reduceri la abonamentele TPL pentru studenţi, dar şi gratuităţi pentru persoanele cu un venit pe membru de familie mai mic de 200 de lei şi pentru elevii care au obţinut rezultate la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

Trebuie spus că şedinţa de ieri în care ar fi trebuit să se aprobe acordarea subvenţiilor şi gratuităţilor pentru transportul public de persoane a fost suspendată din lipsă de cvorum după ce consilierii PDL au părăsit sala, în semn de protest faţă de refuzul de a include în hotărâre propunerile amintite anterior.

Ioan Balan a explicat că în ultimele două săptămâni, consilierii locali au avut discuţii cu primarul Ion Lungu şi cu directorul TPL, convenindu-se ca proiectul de hotărâre să fie formulat de consilierii locali din Adunarea Generală a Acţionarilor de la societatea de transport public local şi să ţină cont de propunerile primarului şi a tuturor grupurilor de consilieri.

Ioan Balan a mai spus că Ion Lungu a fost primul care a propus acordarea subvenţiei pentru pensionari, proiect agreat de PDL, democrat-liberalii venind în plus cu propunerile de acordare a unui sprijin financiar pentru studenţi, dar şi gratuitate pentru persoanele cu un venit pe membru de familie mai mic de 200 de lei şi pentru elevii cu rezultate meritorii la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

„Cu toate acestea, spre nedumerirea şi mirarea consilierilor locali ai PDL, proiectul de hotărâre prezentat astăzi (n.r. – ieri) a fost iniţiat numai de consilierii PSD, şi nu de către cei din AGA de la TPL, şi mai mult nu s-a ţinut cont de propunerilor consilierilor PDL. În aceste condiţii, consilierii PDL au formulat amendamente în timpul şedinţei, iar în replică, reprezentanţii USL au încercat să arate că acestea nu sunt fundamentate”, a spus Ioan Balan. El a adăugat că atât primarul Ion Lungu, cât şi secretarul Ioan Ciutac au declarat în plenul şedinţei că există atât baza legală, cât şi resursele financiare pentru ca propunerile PDL să fie adoptate. Liderul PDL Suceava a mai precizat că în cele din urmă, consilierii USL au votat împotriva tuturor propunerilor formulate de consilierii democrat-liberali. „Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat în această şedinţă a Consiliului Local şi condamnăm aroganţa celor din USL faţă de suceveni. Noi, cei din PDL, nu vrem să tratăm lucrurile acestea în mod politicianist, ci să ne pliem pe realităţile şi necesităţile cetăţenilor. Iar lucrurile acestea vin ca o contrapondere la multitudinea de taxe şi impozite noi introduse de USL”, a spus Ioan Balan. El a arătat că PDL nu va renunţa la amendamentele formulate, motiv pentru care luni vor întocmi un proiect de hotărâre în care să fi

(Sursa – Monitorul de Suceava)