IMG_1386

Organizaţia Municipală Suceava a PDL a inaugurat ieri noul sediu situat pe Aleea Trandafirilor, într-o clădire aflată în apropierea Centrului comercial Bucovina, în care în urmă cu mai mulţi ani a funcţionat o grădiniţă. După slujba de sfinţire a sediului, oficiată de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a urmat inaugurarea, la care au fost prezenţi preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, precum şi liderul democrat-liberalilor din judeţul Suceava, senatorul Gheorghe Flutur.

Noua locaţie în care îşi va desfăşura activitatea PDL Suceava este fără doar şi poate cel mai modern sediu al unui partid politic sucevean, clădirea monument istoric în care a funcţionat fosta grădiniţă fiind reabilitată şi modernizată în totalitate de către democrat-liberali.

În conferinţa de presă susţintă la inaugurarea sediului, liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să-i mulţumească lui Ioan Balan pentru efortul de a renova acest spaţiu. Flutur a spus că Organizaţia Municipală a PDL Suceava a reuşit să scoată din zona gri o clădire de patrimoniu, care în ultimii ani a fost abandonată şi care se afla într-o stare deplorabilă. Gheorghe Flutur a făcut referire şi la un mesaj scris pe unul dintre panourile din incinta noului sediu, „Vom câştiga Primăria Suceava în 2016”, precizând că „dacă poţi să amenajezi un astfel de sediu, poţi să amenajezi şi un municipiu pentru a arăta european”.

„Aici s-a investit mult, s-a pus suflet şi trebuie să-i mulţumesc lui Ioan Balan. Nu e prima dată când se vede mâna de gospodar. Acest lucru l-a mai făcut Ioan Balan şi la sediul pe care îl are astăzi organizaţia judeţeană. Şi sunt convins că aşa cum scrie în spatele nostru, un obiectiv mare, şi anume câştigarea Primăriei Suceava de către PDL, este realizabil. Şi aici a fost o probă de lucru. Iar această carte de vizită îl recomandă pe Ioan Balan ca un om puternic de partid, un bun manager, un bun administrator şi un bun gospodar”, a spus liderul PDL Suceava.

Ioan Balan anunţă că municipalitatea suceveană este în continuare proprietarul clădirii

La rândul său, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a declarat că inaugurarea acestui nou sediu este un moment extrem de important pentru organizaţia pe care o conduce. Ioan Balan a subliniat că în primul rând, PDL Suceava a reuşit să demonstreze că este o echipă, şi în special membrii Biroului Permanent Local. „Au înţeles importanţa şi simbolistica acestei clădiri şi într-un termen foarte scurt, de două luni de zile, am reuşit să transferăm din zona gri o clădire istorică, o clădire importantă de patrimoniu a Sucevei, dar care era într-o stare deplorabilă şi nu făcea cinste municipalităţii. Le mulţumesc colegilor mei pentru că în aceste două luni au fost alături de mine şi m-au sprijinit din toate punctele de vedere să realizăm acest sediu”, a spus Ioan Balan.

El a ţinut să precizeze că este important şi faptul că PDL Suceava a reuşit să reabiliteze în totalitate o clădire de patrimoniu pentru care nu se găseau fondurile necesare realizării unei astfel de investiţii. Ioan Balan a afirmat că reabilitarea sediului s-a făcut cu suflet, adăugând că această clădire nu este a PDL, ci a municipalităţii sucevene.

„Tot ceea ce am făcut noi aici nu vom lua niciodată acasă. Rămâne ca bun dobândit de către municipalitate. E un lucru care trebuie spus, pentru că am auzit discuţii cum că am cumpărat-o, că vrem să o cumpărăm personal şi aşa mai departe. Sunt lucruri total neadevărate, care pun într-o lumină nefastă un lucru de excepţie, şi anume reabilitarea acestei clădiri importante, şi o spun fără lipsă de modestie”, a declarat Ioan Balan. El a arătat că sediul a fost reabilitat cu ajutorul voluntarilor din PDL Suceava.

(Sursa – Monitorul de Suceava)