Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, şi-a declarat oficial susţinerea pentru ca Ludovic Orban să preia preşedinţia la nivel naţional a acestei formaţiuni politice. Mai mult, Ioan Balan consideră că votul delegaţilor PNL Suceava la Convenţia Naţională de Alegeri pentru preşedinţia partidului va fi covârşitor în favoarea lui Ludovic Orban. Până în momentul de faţă, pentru funcţia de preşedinte al PNL şi-au depus candidaturile Ludovic Orban și Cristian Buşoi, Viorel Cataramă anunțând că își va depune și el candidatura.
Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a declarat luni că atât el, cât şi ceilalţi parlamentari liberali suceveni au semnat şi susţin moţiunea depusă de Ludovic Orban pentru şefia PNL. Ioan Balan a adăugat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu primarii PNL din judeţul Suceava, fiecare dintre aceştia şi-a declarat susţinerea faţă de Ludovic Orban. „Sigur, vom avea delegaţi la Convenţia Naţională de Alegeri şi, în mod sigur, în mod statutar, vom avea un vot în cadrul Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL pentru susţinerea unuia dintre candidaţi pentru preşedinţia partidului. Însă din discuţiile informale pe care le-am avut până în prezent atât cu primarii, cât şi cu membrii filialelor noastre, votul din partea PNL Suceava va fi covârşitor pentru ca Ludovic Orban să preia preşedinţia partidului”, a declarat Ioan Balan.
Deputatul liberal sucevean consideră că Ludovic Orban este în momentul de faţă cel mai potrivit pentru a prelua funcţia de preşedinte al PNL.
„Ludovic Orban a avut înţelepciunea de a aduna în jurul lui o echipă puternică, o echipă valoroasă, care a avut rezultate electorale foarte bune. Acest lucru ne-a format convingerea că PNL va fi pe mâini bune cu Ludovic Orban preşedinte”, a spus Ioan Balan.
El a subliniat că Ludovic Orban a demonstrat în întreaga lui carieră politică faptul că este un adevărat liberal, inclusiv când PNL trecerea prin momente de cotitură. Ioan Balan a amintit că Ludovic Orban a fost printre cei care s-au împotrivit alianţei PNL cu PSD, pentru a forma USL. „Acest lucru oferă garanţia că avându-l pe Ludovic Orban preşedinte nu vor exista blaturi politice între PNL şi PSD”, a precizat deputatul PNL de Suceava.
Convenţia Naţională de Alegeri pentru funcţia de preşedinte al PNL va avea loc în data de 17 iunie a.c., în prezenţa a circa 5.000 de delegaţi din întreaga ţară.
(sursa Monitorul de Suceava)