IMG_3562 copy

Deputatul PDL de Suceava Ioan Balan a fost reales ieri în funcția de chestor al Biroului Permanent al Camerei Deputaților. Balan, care deține funcția de vicepreședinte al PDL pe Regiunea de Nord-Est, a ocupat acest post de conducere și în prima sesiune a actualului legislativ. El a fost propus să ocupe funcția de chestor de către conducerea centrală a partidului. Pe lângă funcția ocupată de Balan, PDL mai deține în Camera Deputaților un post de vicepreședinte prin Ioan Oltean.

Ioan Balan este singurul parlamentar PDL din țară care la alegerile din 2012 a câștigat colegiul în care a candidat, colegiul uninominal nr. 2, care include cartierul Burdujeni din municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Pătrăuți, Ipotești, Adâncata și Mitocu Dragomirnei.

Chestorii verifică modul de gestionare a patrimoniului, funcţionarea şi calitatea serviciilor Camerei Deputaţilor şi fac propuneri corespunzătoare Biroului Permanent. Aceştia exercită controlul financiar asupra cheltuielilor efectuate, prezintă Biroului Permanent proiectul de buget al Camerei Deputaţilor şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar anual, asigură menţinerea ordinii în sediul Camerei Deputaţilor şi îndeplinesc alte atribuţii, în conformitate cu dispoziţiile preşedintelui acesteia sau ale Biroului Permanent. În exercitarea atribuţiilor de control financiar-contabil chestorii sunt sprijiniţi de un corp de control compus din doi experţi contabili şi sunt subordonaţi numai plenului Camerei Deputaţilor. La sfârşitul fiecărei sesiuni parlamentare chestorii prezintă plenului Camerei Deputaţilor un raport cu privire la rezultatele controalelor efectuate.

(Sursa – Monitorul de Suceava)