Deputatul PD-L de Suceava Ioan Bălan este nemulţumit de numărul mare de panouri publicitare amplasate în municipiul Suceava, ba mai mult, că sunt firme care instalează astfel de panouri chiar lângă primărie şi în zona centrală a oraşului.

În campania electorală, în staff-uri ne-am confruntat cu problema spaţiului publicitar. În Suceava, faţă de alte oraşe, spaţiul public este excesiv ocupat de panouri şi problema asta s-a discutat, la vremea respectivă, şi cu primarul Ion Lungu. Azi sunt surprins să constat că lucrurile nu merg în sensul discutat, ci panourile se înmulţesc pe zi ce trece. Atunci l-am văzut pe primarul Ion Lungu foarte grijuliu cu domeniul public, aşa că mă miră generozitatea cu care acum s-a acordat spaţiu pentru panouri amplasate haotic, oricând şi oriunde

a afirmat deputatul.

Întrebat dacă nu consideră că prin creşterea numărului de spaţii publicitare se majorează şi încasările la buget, Ioan Bălan a răspuns că „nu trebuie să ne prostituăm pentru asta”. „Sunt prea multe panouri şi trebuie diminuate”, a fost concluzia parlamentarului.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat că în oraş sunt aproximativ 200 de spaţii publicitare şi că parcelele cadastrale pe care sunt amplasate vor fi scoase la licitaţie, conform unei hotărâri de Consiliu Local adoptate în luna aprilie. Primarul a mai spus că prin aplicarea acestei HCL numărul de panouri se va diminua.

(Sursa – Monitorul de Suceava)