Administraţiile locale şi judeţene vor fi obligate la o transparenţă totală în legătură cu cheltuielile pe care le fac, a declarat, ieri, deputatul PD-L de Suceava, Ioan Bălan.

Acesta a declarat, ieri, că la întâlnirea democrat-liberalilor cu preşedintele României, Traian Băsescu, de duminică, de la Snagov, s-a stabilit „o mai mare transparenţă a actului de management în administraţie”, în sensul că toate deciziile, inclusiv cele de plată „până la facturi” ale primăriilor, consiliilor judeţene, agenţiilor şi companiilor cu capital majoritar de stat să fie publicate pe paginile web ale instituţiilor respective.

Concomitent, serviciile de telecomunicaţii trebuie „să se implice mai mult” în informatizarea administraţiilor, astfel încât oricărui document administrativ sau petiţie să i se poată urmări drumul, de la primire până la finalizarea într-o decizie şi să se pună la punct sistemul de plăţi online.

„La nivel naţional există în administraţie 500.000 de computere, dar plăţile online se fac încă cu dificultate. Termenul de implementare este 31 decembrie 2010, fără nici o zi de prelungire. Din 3 ianuarie 2011 întregul sistem trebuie să fie funcţional”, a spus Bălan.

(Sursa – Monitorul de Suceava, 22-06-2010)