e8e5b92301b4a56a077cb2d5b06500325

Președintele Organizației Municipale Suceava a PDL, deputatul Ion Balan, consideră că primarul Sucevei, Ion Lungu, fost democrat-liberal, în prezent independent, are obligaţia „măcar morală” să explice sucevenilor ce va face de acum înainte cu proiectele asumate împreună cu echipa PDL în alegerile locale din 2012. Balan este de părere că oamenii ar trebui să ştie dacă proiectele vor fi susţinute de noua majoritate de stânga formată în Consiliul Local sau dacă vor fi abandonate.

„În 2012, primarul Ion Lungu, susţinut de echipa PDL, a candidat pe nişte proiecte asumate politic de PDL. Ce se întâmplă cu ele? Rămân în continuare ca lucruri de rezolvat? Le vor susţine cei din echipa roşie (n.r. PSD) în condiţiile în care noi am fost în contradicţie cu ei în 2012, când de dimineaţă până seara ne desfiinţau aceste proiecte ca nefiind bune pentru Suceava? Atunci ce va face primarul Ion Lungu? Va abandona aceste proiecte? Vor veni cei de stânga şi vor susţine proiectele emanate de construcţia PDL – Ion Lungu? Sunt lucruri pe care cetăţeanul ar trebui să le cunoască”, a spus deputatul Balan, care a adăugat că în acest mandat consilierii PDL nu au votat niciodată împotriva vreunui proiect al primarului Ion Lungu generat de promisiunile electorale din 2012.

Independenţa politică a primarului Lungu, văzută de Balan ca „o glumiţă pe care nici cei de la grădiniţă nu o iau în calcul”

Liderul democrat-liberalilor din municipiul Suceava consideră că Ion Lungu ar trebui să explice şi de ce a preferat să dărâme în Consiliul Local o majoritate de dreapta creată natural la vot şi să construiască altă majoritate de stânga „de multe ori prin şantaj şi ameninţări”. „Primarul Ion Lungu trebuie să mai explice de ce a preferat să dărâme o majoritate de dreapta construită natural, o majoritate absolută pe care s-a bazat la vot şi a preferat, prin şantaj, de multe ori prin ameninţări, prin oferirea de tot felul de funcţii, să o ducă pe stânga. Domnul primar Ion Lungu s-a simţit atras de zona roşie şi a procedat în consecinţă. Nu mai amintesc de originile domnului primar Ion Lungu, pentru că el când se tăia la deget nu ştia dacă-i curge stiloul sau e sânge, că era albastru, atât era el de profund de dreapta”, a declarat Balan. El a ironizat independenţa politică a primarului Ion Lungu, arătând că „este o glumiţă pe care nici cei de la grădiniţă nu o iau în calcul”. „O glumiţă marca Ion Lungu. Probabil a mai avut şi el un pic de demnitate şi nu a putut să treacă direct pe roşu. De la galben la portocaliu a fost cum a fost, dar de la portocaliu la roşu văd că e mai grea trecerea şi trebuie şi o zonă oarecum neutră în accepţiunea domniei sale”, a mai spus Ioan Balan.

(Sursa – Monitorul de Suceava)