Deputatul PD-L de Suceava Ioan Bălan apelează la liderii opoziţiei să dea dovadă de mai multă responsabilitate atunci când critică vehement măsurile de austeritate impuse de Guvern, şi îi invită la raţiune. Bălan a declarat, ieri, că nu trebuie să faci un raţionament foarte complicat pentru a înţelege că oricărui politician i-ar conveni să spună că în ţară lucrurile merg bine şi că el va face în aşa fel ca să meargă şi mai bine şi că „nu de nebuni” democrat-liberalii s-au apucat să scadă salariile şi, mai ales, pensiile.

„Cred că ar trebui un pic mai multă responsabilitate şi la cei din opoziţie, care ar trebui să înţeleagă efortul nostru de a încerca ieşirea din această criză. Orice cetăţean de bună-credinţă al Sucevei înţelege că eu, Bălan, deputat de Suceava, dacă aş fi avut o altă variantă, în care să nu trebuiască să reducem pensiile, în mod special, şi salariile, aş fi luat-o. Mi-ar fi convenit şi mie ca în timpul mandatului meu să pot ieşi din trei în trei luni şi să anunţ o oarecare creştere a pensiilor şi salariilor, cum a făcut Guvernul PNL în perioada de aşa zis boom economic. Din păcate, realitatea zilelor de azi este alta şi cred că oamenii înţeleg până la urmă efortul pe care îl facem noi, de a propune aceste măsuri şi de a le susţine”, a arătat Bălan.

El a spus că până la urmă înţelege şi opoziţia, care „se foloseşte de orice prilej pentru a acumula puncte şi a-şi crea imagine”, dar având în vedere situaţia economică şi socială a României, apreciază că şi politicienii care nu sunt la putere ar trebui să-şi asume „un pic mai mult” responsabilitatea scoaterii României din criză.

„Televiziunile <prietene> ne arată zi de zi lucrurile pe cale le-am promis noi în campania electorală şi care astăzi nu se întâmplă. Nu are sens să discutăm că ne aflăm în două planuri diferite, unul în care datele pe care le aveam atunci indicau o anumită stare de fapt, şi realitatea de astăzi, care este total diferită. Astăzi, ori ne dăm demisia toţi şi plecăm acasă, ori luăm aceste măsuri. Este o hotărâre foarte grea, pe care noi, PD-L, a trebuit s-o luăm”, a spus Bălan.

(Sursa – Monitorul de Suceava, 25-06-2010)