Deputatul Ioan Bălan în cursa pentru un nou mandat

Sub sloganul „Cu inima alături de tine”, deputatul PDL din Colegiul uninominal 2 Suceava, Ioan Balan, şi-a lansat candidatura pentru un nou mandat la alegerile parlamentare din 9 decembrie din partea Alianţei România Dreaptă, formaţiune politică din care mai fac parte Forţa Civică şi PNŢCD.

Evenimentul a avut loc vineri seara în cartierul Burdujeni, în clădirea în care omul de afaceri Ioan Iftode vrea să facă un centru comercial, în prezența a peste 1.500 de delegați.

Alături de Ioan Balan s-au aflat prietenii săi, membri ai familiei, primarii din cele șase localităţi componente ale Colegiului nr. 2 Suceava, colegii săi de deputăție – Dan Gabriel Gospodaru și Sanda-Maria Ardeleanu, dar și colegii săi din conducerea centrală a PDL, prim-vicepreședintele Cezar Preda, care a transmis mesajul liderului național al PDL, Vasile Blaga, și secretarul general Gheorghe Flutur – liderul județean al democrat-liberalilor, care candidează în Colegiul 2 Suceava pentru Senat.

Lansare „de povestit nepoților”

Lansarea candidaturii deputatului Balan, care deține funcțiile de secretar general al Organizației Județene a PDL și de secretar general adjunct la nivel central, a fost una impresionantă, „de povestit nepoților”, în care discursurile bine articulate au fost completate în mod fericit cu momente artistice susținute de nume mari ale scenei folclorice, precum Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa sau Aurel Tămaș. Alături de aceștia s-a aflat și mult mai tânărul artist fălticenean Valentin Bertea, care a cântat în deschidere.

Evenimentul a fost organizat ca la carte până în cele mai mici detalii, știut fiind faptul că Ioan Bălan este recunoscut drept un organizator redutabil. Delegații au purtat fulare albastre cu sigla ARD, membrii staff-ului de campanie au venit dotați cu steaguri în noile culori ale alianţei, iar sala în care a avut loc lansarea a fost decorată cu afişele lui Ioan Balan şi ale preşedintelui PDL Suceava, Gheorghe Flutur. Acestea au fost completate de ecranul imens pe care au rulat în permanență imagini din sală și pe care inițial a fost proiectat un film despre activitatea deputatului Ioan Bălan în primul său mandat de parlamentar, din care a reieșit modul în care s-a implicat, alături de Gheorghe Flutur, în sprijinirea comunităţilor locale din colegiul pe care îl reprezintă.

Vasile Blaga, mesaj de susținere pentru Ioan Balan

Amfitrionul evenimentului a fost senatorul PDL Orest Onofrei, acesta fiind cel care i-a introdus în scenă pe toți vorbitorii, pentru fiecare având pregătite texte în care a injectat o mare doză de umor.

Primarii din localitățile care fac parte din colegiul 2 Suceava pentru Camera Deputaților, Ion Lungu (cartierul Burdujeni- Suceava), Viorel Cucu (Adâncata), Ilie Lungu (Salcea), Dănuţ Solcan (Mitocu Dragomirnei), Dumitru Corjuc (Ipotești) și Vasile Breabăn (Pătrăuți) şi-au declarat susţinerea pentru Ioan Bălan, amintind în discursurile lor despre sprijinul pe care deputatul PDL l-a acordat comunităţilor pe care le reprezintă.

Mesajul liderului Vasile Blaga a fost citit de prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda. Blaga le-a transmis democrat liberalilor suceveni că fac parte din una dintre cele mai puternice organizaţii ale PDL din ţară. „Aţi fost şi veţi fi o redută importantă a PDL în zona Moldovei, un model de eficienţă şi combativitate politică pentru organizaţiile noastră din ţară”, le-a transmis Vasile Blaga membrilor PDL. El le-a urat succes tuturor candidaţilor PDL şi ARD din judeţul Suceava, subliniind că cei care sunt deja parlamentari şi-au îndeplinit mandatul „cu cinste”, şi merită din nou încrederea sucevenilor.

Balan: De când am fost ales deputat s-a creat un puternic parteneriat între mine, primari şi dumneavoastră

În debutul discursului său, Ioan Balan, a ţinut să le mulţumească alegătorilor din colegiul pe care îl reprezintă pentru votul primit din partea acestora la alegerile din 2012. „Din 2008, când am fost ales parlamentar, s-a creat un puternic parteneriat între mine, primari şi dumneavoastră. Acest parteneriat a izvorât din nevoia de a vă reprezenta cu mândrie. Vreau să vă mulţumesc în seara aceasta pentru faptul că sunteţi acei oameni care începând cu alegerile locale din 2008 şi terminând cu referendumul din această vară aţi fost cea mai importantă forţă politică a judeţului Suceava. Şi vreau să vă mulţumesc în mod special pentru alegerile din această vară la nivel de judeţ. Colegiul nr. 2 Suceava a obţinut cel mai mare scor politic din Suceava. Colegiul nr. 2 a obţinut pentru preşedintele CJ Suceava peste 50% din voturi, iar pentru primari peste 52%”, a spus Ioan Bălan.

El a ţinut să-i felicite pe toţi primarii din colegiul său, subliniind că aceştia, împreună cu el şi cu Gheorghe Flutur, au reuşit să demonstreze că pot să-şi ţină promisiunile făcute oamenilor.

Bunica şi două fine i-au fost alături lui Ioan Balan la lansarea candidaturii

Un moment special la lansarea candidaturii a fost atunci când Ioan Bălan a prezentat-o pe bunica sa în vârstă de 86 de ani, despre care a spus că „ a fost şi m-a susţinut şi la alegerile din 2008. A crezut în mine de mic, şi mi-a spus mereu că pot şi că pot mult. Pentru aceasta îi mulţumesc”.

Apoi, deputatul PDL le-a chemat alături de el pe cele două fine ale sale, Bianca şi Alexandra, despre care a spus că sunt cei mai tineri susţinători ai săi. Ajunsă pe scenă, alături de naşul său, Bianca a ţinut să-i transmită acestuia un mesaj: „Eu te susţin şi sper din tot sufletul să câştigi alegerile, pentru că ştiu că tu îţi doreşti foarte mult acest lucru, şi la rândul meu şi eu îmi doresc asta şi sper să fii învingător”.

”O lecție în manualul candidatului la Parlamentul României”

Nu în ultimul rând, prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a definit cel mai bine evenimentul lansării candidaturii lui Ioan Balan, despre care a spus că este cel mai bun prieten al său din Parlament.

„Ce s-a întâmplat în seara aceasta este o lecţie în manualul candidatului la Parlamentul României. Nimeni nu va trebui să candideze pentru înalta demnitate de deputat sau senator, dacă nu a făcut ceea ce a făcut Ioan Bălan sau Gheorghe Flutur”, a spus Preda.

(Sursa – Monitorul de Suceava)