Sucevenii susţin referendumul propus de şeful statului, Traian Băsescu, pentru parlament unicameral şi diminuarea numărului de parlamentari, dar şi pe iniţiatorul său, pentru câştigarea unui nou mandat. Acesta este concluzia la care au ajuns democrat-liberalii după întâlnirile electorale din mai multe localităţi ale judeţului, acolo unde „caravana portocalie” a poposit la finele săptămânii trecute. Echipa democrat-liberală, în frunte cu secretarul general al organizaţiei judeţene, deputatul Ioan Bălan, a făcut un tur de forţă în localităţile Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi, Adâncata, Salcea şi Ipoteşti, constatând că susţinerea pentru Traian Băsescu se află la cote înalte. O acţiune aparte s-a desfăşurat în municipiul Fălticeni, acolo unde o echipă de 140 de tineri PD-L-işti, însoţită de coordonatorul campaniei la nivel de judeţ, Ion Lungu, de deputatul Ioan Bălan, de vicepreşedintele Constantin Lungu, dar şi de primarul localităţii, Vasile Tofan, vicepreşedintele Romică Andreica, consilieri locali şi judeţeni „au arat” fiecare cartier, pentru ca mesajul preşedintelui Băsescu să ajungă la toţi fălticenenii.

Primarul de Mălini promite 70-75% pentru Băsescu

„Caravana portocalie” a ajuns şi la Mălini. Primarul comunei, Petrică Nistor, a pus umărul la campania lui Traian Băsescu şi a promis că aici şeful statului va aduna 70-75% din voturi.
„ De data aceasta, comuna Mălini va scoate un scor cuprins între 70-75% pentru Traian Băsescu. Chiar dacă aici PSD a avut o susţinere importantă, acum oamenii nu se regăsesc în candidatul PSD şi nu se simt reprezentaţi de Mircea Geoană. Ca atare, vor vota masiv Traian Băsescu, a declarat Nistor. Satul Găineşti din comuna Slatina, condusă de primarul PD-L, Ilie Gherman, s-a aflat de asemenea pe lista „caravanei portocalii”. Circa 300 de gospodari au participat la întrunirea electorală organizată la Căminul cultural.

Zona Siret se alătură susţinătorilor lui Traian Băsescu

Zona Siret a fost bătută la pas de o altă echipă democrat-liberală, care l-a avut în frunte pe prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei. El a declarat că oamenii au înţeles necesitatea parlamentului unicameral şi a diminuării numărului de parlamentari, de la 471 la 300, şi că vor vota pentru Traian Băsescu.
„Am văzut că ideea lansată de Traian Băsescu cu referendumul are o foarte mare adeziune şi că oamenii au înţeles de ce trebuie să avem mai puţini parlamentari şi o singură Cameră, pentru că, în afară de creşterea eficienţei, există şansa ca legile să fie mai bune şi mai rapid făcute. Acum legile în două Camere seamănă cu o gospodină care face mămăligă şi după ce se răceşte o mai mestecă o dată”, a spus Onofrei.

Bălan: „Oamenii au înţeles faptul că anumite trusturi de presă vor să arate că Traian Băsescu este departe de cetăţenii săi”

Secretarul general al Organizaţiei Judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan, a declarat că, pe zi ce trece, creşte numărul sucevenilor care-l susţin pe Traian Băsescu, fiind convins că acest lucru se va vedea la urne.
„În urma întâlnirilor pe care le-am avut pe parcursul întregii săptămâni cu cetăţenii, în comunele şi oraşele apropiate municipiului Suceava, am constatat o stare de mulţumire la adresa preşedintelui Traian Băsescu. De asemenea, am văzut că oamenii au înţeles faptul că anumite trusturi de presă vor să arate că Traian Băsescu este departe de cetăţenii săi. Adevărul este acela că Traian Băsescu este aproape de suceveni şi lucrul acesta se va vedea pe 22 noiembrie şi pe 6 decembrie. Totodată, am rămas surprins că puţină lume ştie că Mircea Geoană candidează”, a spus Bălan.

(Sursa – Monitorul de Suceava, 17-11-2009)