„Caravana portocalie” a poposit, în cursul zilei de ieri, în Gura Humorului, acolo unde vicepreşedintele PD-L Suceava, Daniel Cadariu, deputaţii Dan Gabriel Gospodaru, Ioan Bălan, senatorul Sorin Fodoreanu, liderul organizaţiei municipale Suceava a PD-L, Ion Lungu, şi preşedintele organizaţiei locale, Gheorghe Niţă, s-au întâlnit cu locuitorii acestui oraş.Alături de peste o sută de tineri democrat-liberali, îmbrăcaţi în portocaliu, liderii PD-L Suceava au avut întâlniri electorale în toate cartierele din Gura Humorului, prezentând alegătorilor atât programul din campanie al preşedintelui Traian Băsescu, cât şi modul în care administraţia judeţeană s-a implicat, în ultimul an, în dezvoltarea acestui oraş.
Daniel Cadariu a arătat că, în ultimul an, Consiliul Judeţean Suceava s-a implicat în obţinerea sumei de 18 miliarde de lei vechi necesară pentru achitarea dobânzilor pe care Primăria Gura Humorului le avea de plătit la creditul pentru proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”, precum a 23 de miliarde de lei vechi pentru obţinerea fondurilor necesare punerii în funcţiune a sistemului de termoficare a oraşului.
Cadariu i-a informat pe locuitorii din Gura Humorului că printr-un proiect gestionat de CJ Suceava, acest oraş va beneficia de sume de bani atât pentru închiderea gropii de gunoi existente, cât şi pentru colectarea şi transportul deşeurilor la viitoarea groapă ecologică de la Moara.
„Nu trebuie să uităm implicarea preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în finalizarea lucrărilor la DN 17. Iar această implicare s-a concretizat şi în turnarea ultimului covor asfaltic drumul din interiorul oraşului, finalizarea podului de peste râul Humor, modernizarea trecerii la nivel de cale ferată de la intrarea în oraş şi asfaltarea tuturor străzilor care fac legătura cu DN 17”, a mai precizat Daniel Cadariu.

Peste 600 de miliarde de lei vechi pentru reţeaua de apă şi canalizare

Cadariu a mai spus că una dintre cele mai importante investiţii care urmează să se realizeze în Gura Humorului este reabilitarea sistemului de apă şi canalizare. El a arătat că, printr-un proiect cu finanţare europeană, Gura Humorului va primi peste 600 de miliarde de lei vechi, bani care vor fi folosiţi pentru construcţia unei noi staţii de epurare, modernizarea captării de apă existente, precum şi pentru reabilitarea reţelei de canalizare şi extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă din oraş. Cadariu a mai adăugat că în ultimul an CJ Suceava a alocat, în condiţiile legii, 500 de milioane de lei vechi Catedralei Ortodoxe, 300 de milioane de lei vechi Bisericii Romano – Catolice şi 200 de milioane de lei vechi Bisericii Sf. Mihail şi Gavril.
El a precizat că CJ Suceava a înaintat la Ministerul Administraţiei un proiect prin care s-a solicitat suma de 21 de miliarde de lei vechi pentru conectarea la reţeaua de energie electrică a 250 de locuinţe, cea mai mare parte fiind din zonele în care s-au construit cartiere noi. Tot pentru locuitorii din aceste cartiere, Cadariu a explicat că s-au alocat primele sume din fonduri guvernamentale pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare.
„Aceste investiţii stăteau la faza de proiectare încă din anii 2007 – 2008. În acelaşi timp, am reamintit humorenilor momentul demarării proiectului Popas, din anii 2005 – 2006, prin Ministerul Integrării, condus la vremea respectivă de Anca Boagiu, ministru în acelaşi Guvern în care era şi Gheorghe Flutur. Şi trebuie să se ştie care a fost implicarea CJ Suceava, prin susţinerea autorităţilor locale în vederea achitării cofinanţării lucrărilor din acest proiect pe trimestrul trei. Iar acum am demarat procedurile pentru obţinerea sumelor necesare pentru trimestrul 4 al anului. Toate aceste lucruri reprezintă argumente în demersul de a solicita humorenilor votul pentru Traian Băsescu. Un nou mandat de preşedinte al României pentru Traian Băsescu va garanta prezenţa PD-L la guvernare şi implicit sprijin din partea Guvernului pentru judeţul Suceava şi pentru oraşul Gura Humorului”, a încheiat Daniel Cadariu.

(Sursa – Monitorul de Suceava, 18-11-2009)