Organizaţia Judeţeană Suceava a PD-L a marcat prima zi din campania electorală pentru realegerea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României cu o întrunire a activului de partid în sala mică a Casei Culturii Suceava şi un spectacol susţinut de artiştii Aurel Tamaş şi Margareta Clipa.

Liderii democrat-liberali au vorbit despre necesitatea referendumului iniţiat de preşedintele Traian Băsescu pentru un parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, despre rolul lui Traian Băsescu în viitorul României şi despre şansele reduse pe care le au contracandidaţii săi din cursa prezidenţială.

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava, primarul Ion Lungu, i-a îndemnat pe activiştii şi simpatizanţii PD-L să nu creadă în sondajele care sunt date publicităţii deoarece nu sunt reale, pentru că sondajele adevărate îi dau lui Traian Băsescu o cotă de aproape 40 la sută, iar la Suceava ar putea avea chiar 60 la sută.

„Să le explicăm oamenilor care este realitatea, nu circul de la televizor”, a spus Ion Lungu. Primarul Sucevei a mai vorbit despre „responsabilitatea Guvernului Boc” şi de inconştienţa liderilor PSD şi PNL, pe care îi consideră vinovaţi de criza politică şi de faptul că România a ajuns „să stea cu mâna întinsă la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană” pentru a avea bani de pensii şi salarii.

Nici despre primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, Ion Lungu nu are o părere mai bună, catalogându-l ca „cel mai slab primar pe care l-a avut capitala în ultimii 20 de ani”, „un primar care n-a făcut nimic”, „un om care nu a fost în stare să conducă o primărie, deci nu poate să conducă o ţară”. „Cine câştigă acum ia totul. Cel care va câştiga preşedinţia României va face şi Guvernul, şi acesta va fi Traian Băsescu”, a încheiat Lungu, în aplauzele celor prezenţi.

După discursurile de campanie, democrat-liberalii s-au bucurat de o surpriză oferită de organizatorul evenimentului, deputatul Ioan Bălan, prin două recitaluri ale cunoscuţilor interpreţi de muzică populară Margareta Clipa şi Aurel Tamaş.

Prima care a urcat pe scenă a fost Margareta Clipa, care s-a căsătorit cu numai o zi în urmă cu un funcţionar de la Primăria Suceava şi l-a avut ca naş şi pe primarul Ion Lungu, după cum a dezvăluit chiar acesta, când a invitat-o să cânte.

În bundiţă şi cu fular portocaliu, Margareta Clipa a anunţat că a fost alături de PD-L şi de Traian Băsescu încă din 2004, „cu cântecul, cu inima şi sufletul”.

Activul PD-L a început campania electorală optimist

Buna dispoziţie a democrat-liberalilor a fost accentuată de ardeleanul Aurel Tamaş, un susţinător declarat al lui Traian Băsescu, care a cântat, le-a povestit sucevenilor de ce crede în Traian Băsescu şi în PD-L şi le-a spus să nu mai fie „gândiţi” (n.r. îngrijoraţi), că n-au de ce, că liderul lor va câştiga cu siguranţă alegerile, pentru că „este singurul preşedinte normal la cap din câţi am văzut” şi nu „filfizon pe care îl vezi numai la televizor”. „Ca truditor în zona portocalie, îmi doresc să fie nu bine, ci foarte bine. PD-L-ul duce greul”, le-a spus Aurel Tamaş colegilor de partid din Suceava.
Prin cântece populare „adaptate” la tema întrunirii, cu glume şi apeluri la a nu se lăsa conduşi „de Mitici şi de tâlhari”, cântăreţul de muzică populară din Cluj a înviorat atmosfera şi i-a făcut pe toţi susţinătorii preşedintelui Traian Băsescu să se simtă bine.
Au fost alături de liderii PD-L Suceava aproape toţi şefii de descentralizate susţinuţi în funcţii de PD-L, majoritatea parlamentarilor şi alţi membri de partid cu responsabilităţi în sfera campaniei electorale.

(Sursa – Monitorul de Suceava, 24-10-2009)