Secretarul general al Organizaţiei Judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan, constată că Traian Băsescu este susţinut consistent de popor la mitingurile electorale organizate în ţară, în timp ce contracandidaţii săi sunt susţinuţi din studiouri de televiziune, „mereu şi mereu de aceiaşi oameni”.Bălan a spus că la întâlnirile cu şeful statului vin zeci de mii de susţinători, arătând că la nici un miting nu au participat sub 25.000 de oameni, recordul fiind de 40.000. El a explicat că mitingurile electorale sunt organizate pe zone, la întâlnirile cu şeful statului fiind prezenţi oameni din judeţele şi localităţile limitrofe.

„De aceea avem discuţii legate de participări cu autocare şi cu maşini. Spre exemplu, pe zona Moldovei au fost organizate două mitinguri la Iaşi şi Bacău. La Iaşi au participat susţinătorii lui Traian Băsescu din judeţele Suceava şi Botoşani, iar la Bacău, cei din Vaslui şi Neamţ. Sunt întâlniri la care participă un număr foarte mare de cetăţeni. Cel mai mic miting a avut 25.000 de participanţi, iar cel mai mare undeva la 40.000”, a spus Bălan.

Secretarul general al PD-L Suceava a bătut obrazul adversarilor politici

El a explicat că mitingurile sunt extrem de importante, întrucât susţinătorii au ocazia să dialogheze cu Traian Băsescu „să facă joncţiunea” cu candidatul lor preferat.

„Am văzut la Suceava susţinerea de care se bucură contracandidaţii preşedintelui Băsescu. Nu mai departe decât sâmbătă, în zona Vicov, ştiind că vom avea nişte acţiuni electorale de forţă cu o largă participare, toate bannerele şi afişele noastre au fost în unele locuri îndepărtate, iar în alte locuri distruse. Nu acuz pe nimeni, doar remarc aceste lucruri, şi nu cred că e în regulă ca pe de o parte să venim să spunem că vrem o campanie civilizată, şi mă refer aici la adversarii noştri politici, iar pe de altă parte, atunci când sunt acţiuni electorale de susţinere a lui Traian Băsescu în zonă, distrugem tot”, a mai spus secretarul general al PD-L Suceava.

(Sursa – Monitorul de Suceava, 9-11-2009)