Organizaţiei Judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan, a declarat că actualul şef al statului, Traian Băsescu, candidat susţinut de democrat-liberali pentru un nou mandat, are o cotă „foarte importantă” ca intenţie de vot la nivelul judeţului. Bălan a precizat că afirmaţia sa are la bază concluziile unui sondaj realizat prin telefon pe marginea unui chestionar pus la punct de specialişti în sociologie. Potrivit deputatului Bălan, democrat-liberalii suceveni sunt mulţumiţi de modul cum reacţionează oamenii vizavi de candidatura lui Traian Băsescu.
Parlamentarul democrat-liberal a remarcat totodată „disperarea” adversarilor politici, care, în opinia lui, „au realizat că sucevenii îl susţin pe Traian Băsescu”.
„La nivel de Suceava am sondat populaţia pe nişte chestionare folosindu-ne de un call-center sub supravegherea unor sociologi. Vreau să spun că preşedintele Traian Băsescu are o cotă foarte importantă ca şi intenţie de vot la nivel de Suceava. La jumătatea campaniei pot să spun că suntem mulţumiţi de modul cum reacţionează sucevenii vizavi de intenţia de vot. Pe de altă parte, vreau să remarc disperarea adversarilor noştri politici, pentru că şi ei, la fel ca şi noi, au realizat că sucevenii îl susţin pe Traian Băsescu”, a declarat Bălan.

(Sursa – Monitorul de Suceava, 9-11-2009)