Secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, deputatul Ioan Bălan, remarcă abundenţa de sondaje de opinie apărute pe piaţă în încercarea grosolană a adversarilor politici ai PD-L şi ai lui Traian Băsescu de manipulare a opiniei publice şi îşi exprimă convingerea că sucevenii, în înţelepciunea lor, nu le vor lua în considerare.Bălan se aştepta ca în această perioadă să existe dezbateri pe teme reale ale României şi nu doar pe marginea sondajelor de opinie. „Observăm zilele acestea că tema principală de campanie o reprezintă sondajele de opinie. Lipsesc cu desăvârşire dezbaterile pe teme reale care privesc candidaturile partidelor politice şi observăm că toate partidele se bat pe cei 2% din turul doi. E o încercare grosolană de manipulare a opiniei publice şi, după cum se vede de la o poştă, rezultatele sondajelor de opinie sunt în strânsă legătură cu cei care le comandă. În privinţa candidatului pe care îl susţine PD-L, Traian Băsescu, vedem că i se pun în cârcă vrute şi nevrute şi nu ne-ar mira ca în zilele următoare să auzim că este vinovatul principal al răspândirii gripei porcine în România”, a declarat Bălan.
Secretarul general al PD-L Suceava s-a referit şi la aprecierile făcute de adversarii politici la adresa campaniei duse de democrat-liberalii suceveni.
„Văd că adversarii noştri politici fac o analiză, zic ei, pertinentă a campaniei electorale dusă de PD-L la Suceava şi ne bucură faptul că o consideră o campanie activă”, a încheiat Bălan.

(Sursa – Monitorul de Suceava, 4-11-2009)