Spitalul_Judetean_de_Urgenta_Sfantul_Ioan_cel_Nou_din_Suceava

Una dintre cele mai arzătoare probleme ale românilor, încă nerezolvată după 30 de ani de la căderea comunismului, este starea serviciilor publice de sănătate. Dacă în urmă cu trei decenii nu era niciun sat, comună sau oraș din România în care să nu existe un dispensar și cel puțin un medic specialist și o asistentă, astăzi spitalele și clinicile sunt aproape toate la oraș, iar numărul medicilor, în loc să crească, continuă să scadă de la o zi la alta.

În 22 de ani în care s-a aflat la guvernare, PSD nu a fost în stare să construiască niciun spital nou și nici să le modernizeze pe cele existente, ci a continuat politicile păguboase la adresa oamenilor aflați în suferință. Singurele spitale care mai funcționează în țară sunt cele întreținute prin grija autorităților locale, a consiliilor județene sau a primarilor gospodari. În rest, prin spitalele din rețeaua Ministerului Sănătății niciun politician PSD nu are curajul să treacă pragul, fie de teamă să nu intre cu o boală și să iasă cu două boli, fie să nu-i cadă tencuiala în cap. În țara condusă de PSD, asociațiile non-profit construiesc spitale și modernizează maternități din banii strânși din donațiile cetățenilor, în vreme ce Guvernul nu este în stare să asigure nici măcar medicamente, dezinfectanți și pansamente!

Vorbim despre spitalele la care sunt condamnați să se trateze cei 19 milioane de români rămași în țară. În schimb, liderii PSD, chiar dacă au promis construirea de spitale noi, regionale, chiar dacă au promis aparatură modernă și dotări de ultimă generație, atunci când dau de greu fug de rup pământul de spitalele românești de stat. Să nu uităm că Victor Ponta a fugit tocmai la Istanbul ca să se trateze, Tăriceanu tocmai în Franța, în vreme ce Liviu Dragnea a fost consiliat de miniștrii săi ca nici măcar să nu treacă prin fața vreunui spital de stat românesc dacă se simte rău, ci să meargă direct la unul privat, căci acolo-i mai curat iar dotările sunt net superioare.

Vreau să fiu bine înțeles! Le doresc sănătate tuturor celor care se confrută cu probleme de sănătate, oricum s-ar numi ei! Însă, nu putem trece cu vederea că fuga politicienilor PSD de spitalele de stat este cea mai clară dovadă că aceștia au eșuat cu totul în a aduce bunăstare în viața românilor. Dacă ei, care guvernează țara de 7 ani neîntrerupt, nu au încredere în spitalele de stat atunci avem confirmarea clară că știu bine de ce fug! Știu că un român simplu, chiar dacă-i bolnav, trebuie să îndure cozile interminabile pe la cabinete sau să aștepte ore bune ambulanțele învechite care se defectează pe drum către pacient.

Dacă PSD-ALDE ar fi guvernat bine, atunci Liviu Dragnea și ceilalți lideri PSD s-ar fi înghesuit să taie panglici la spitalele noi și curate și să fie ei primii care beneficiază de servicii de sănătate moderne! Cum să nu fii mândru de un lucru nou și bun pe care tu l-ai construit? Din păcate, ei au mai adăugat peste 120 de miliarde de lei la datoria publică a românilor și nici măcar vopseaua de pe pereții spitalelor nu au schimbat-o! Au îngropat țara în datorii iar spitale nu avem, autostrăzi nu avem, școlile sunt tot mai puține, iar veniturile cetățenilor au fost măturate de creșterile de prețuri.

Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat cu noi, la Suceava, dacă Gheorghe Flutur nu s-ar fi încăpățânat să refacă Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, aproape din temelii. Dintr-un spital județean învechit, șubrezit, fără minime dotări și fără medicamente, în care ți-era frică să intri, grație managerului Vasile Rîmbu și președintelui Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur, astăzi avem la Suceava cel mai modern spital din țară și unul dintre cele mai moderne spitale din Europa. Orice pacient care intră astăzi în Spitalul Județean Suceava, nu va crede că este în România, căci totul este nou, accesul în secții este numai pe bază de cartelă, dotările sunt de ultimă generație, medicamentele sunt suficiente, iar medicii nu duc lipsă de nimic.

Vasile Rîmbu și Gheorghe Flutur au demonstrat, din nou, că omul sfințește locul. Și, pentru că tot ne apropiem de Sfintele sărbători de Paște, îi provoc și pe managerii altor spitale județene, pe ministrul sănătății sau președinții de consilii județene din alte părți ale țării să vină la Suceava și să ”ia lumină” din munca celor doi. Să vină să se inspire și să vadă cu ochii lor cum, prin muncă multă și investiții serioase, poți să faci dintr-o ruină, unul dintre cele mai performante spitale din țară și din străinătate, în care astăzi se fac operații în premieră.

Dacă am fi rămas cu toții la mâna Guvernului PSD-ALDE, niciun bucovinean nu ar fi avut unde să meargă la medic pe o distanță de peste 100 km! Nu știu dacă ne mai trebuia o dovadă în plus ca să spunem, încă o dată, PSD-ALDE a eșuat la guvernare, după ce i-au păcălit pe oameni cu promisiunea unei vieți mai bune!