_MG_8965

 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă, viceprimarul de Suceava Ovidiu Doroftei şi ceilalți viceprimari PNL din consiliile locale în care liberalii nu au majoritate, precum şi şefii de instituţii care au ajuns în funcţii cu sprijinul PNL sau PDL vor primi de la partid un termen limită în care vor trebui fie să demisioneze din funcţie, fie să rupă orice contact cu PNL.

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a declarat, ieri, că atât încă preşedintele PNL, Klaus Iohannis, cât şi Vasile Blaga au precizat în mod clar că membrii de partid care au probleme judiciare şi cei care într-un fel sau altul cooperează cu principalul partid aflat la guvernare, PSD, „trebuie să facă un pas în spate”, iar în această săptămână va fi stabilit, în cadrul PNL, şi termenul limită pentru această retragere. „În cazul vicepreşedintelui CJ şi al viceprimarilor, oamenii aceştia nu au făcut nici un efort să-şi menţină o majoritate, acolo unde era cazul. O pot reconstrui deoarece putem accepta orice majoritate, cu oricine, cu excepţia PSD. Altfel, PNL este partid de opoziţie şi cei care ocupă funcţii de viceprimari sau în Consiliu Judeţean trebuie să se retragă. Va fi stabilit un termen limită, pe care îl vom comunica, pentru ca aceşti oameni să-şi revizuiască poziţia. Le dăm posibilitatea să aleagă”, a declarat Balan.

„Să aibă răbdare până în 2016”

El a precizat că acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care deţin funcţii în instituţiile deconcentrate şi că rămânerea acestor persoane pe posturi de decizie sub pretextul competenţei şi profesionalismului „este doar o şmecherie cu complicitatea PSD”. „Lor le spunem să plece din funcţii şi să întărească echipa profesioniştilor din PNL şi să aibă răbdare până în 2016, când şi cu sprijinul lor, în activitatea politică ce va urma, vom ajunge la guvernare. Până atunci, să-şi asume opoziţia. Vremea şmecheriilor şi a blaturilor cu puterea a trecut. Ambiguitatea a fost tocmai drastic sancţionată de electorat, la alegerile prezidenţiale”, a afirmat deputatul.

Ioan Balan a evitat să nominalizeze şefii de instituţii la care s-a referit, spunând doar că „sunt suficiente cazuri”. După ce PNL şi PDL nu au mai fost la guvernare, printre cei care au rămas sau au ajuns şefi de instituţii se numără următoarele persoane care au fost susţinute de actualul PNL:  Adela Băişanu – director Casa de Asigurări de Sănătate, Camelia Chitul – director Casa de Pensii, Vasile Băiţan – director CSM Suceava, Ioan Moraru – director Compania Naţională a Uraniului, Sorin Proboteanu – director EM Crucea, Mihai Moraru – director Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Romeo Butnaru – director Inspectoratul Teritorial de Muncă.

(Sursa – Monitorul de Suceava)