_MG_8965

Preşedintele PDL Suceava şi vicepreşedinte regional al partidului, deputatul Ioan Balan, a ţinut să le mulţumească sucevenilor pentru votul pe care l-au acordat duminică, 16 noiembrie a.c., lui Klaus Iohannis, noul preşedinte ales al României.

„Le mulţumesc pentru votul pe care l-au acordat celui care le-a promis o Românie a lucrului bine făcut. Şi am convingerea că noul preşedinte al României se va ţine de promisiune”, a spus Ioan Balan. El a subliniat faptul că victoria lui Klaus Iohannis le aparţine sucevenilor, pentru că ei şi-au dat votul pentru acesta, adăugând că „noi, actorii politici doar am făcut ce ne-a stat în putinţă să prezentăm programul de ţară al preşedintelui Klaus Iohannis, şi în mod special omul din spatele acestui program”. Liderul PDL Suceava i-a asigurat pe suceveni că votul lor majoritar a contribuit decisiv la alegerea preşedintelui Klaus Iohannis, motiv pentru care a ţinut să le mulţumească din nou acestora.

„Cred că sucevenii trebuie să înţeleagă că odată instalat la Cotroceni, Klaus Iohannis va fi preşedintele tuturor românilor din ţară şi din afara României. Iar după discuţia pe care a avut-o astăzi cu noi vă pot spune că va fi acel preşedinte despre care noi tot am vorbit, un preşedinte bun şi corect, şi în prerogativele constituţionale, aşa cum singur a promis în campanie”, a declarat Ioan Balan.

El a amintit de faptul că în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale i-a auzit pe unii actori politici de stânga, din conducerea municipală a PSD Suceava, care s-au lăudat, la braţ cu primarul Ion Lungu, că în turul al doilea al alegerilor scorul în municipiul reşedinţă de judeţ va fi de 60% la 40%. „Trebuie să constat că au avut dreptate şi chiar aşa s-a întâmplat. Klaus Iohannis a obţinut în Suceava un scor de peste 60%. Şi trebuie să le reamintesc celor din PSD ceea ce le-am spus şi în campania electorală: cocoţarea lui Ion Lungu alături de Victor Ponta pe bannerele electorale i-a făcut să piardă puncte importante”, a încheiat Ioan Balan.

(Sursa – Monitorul de Suceava)