9e174b0bdffe8136d57d4cfdf06500433

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, deputat de Suceava, consideră că toţi primarii care s-au lăsat ademeniţi de PSD şi au semnat adeziunea la acest partid şi-au semnat demisiile şi din funcţiile de primar. Ioan Balan a făcut aceste precizări după ce trei primari PDL, din Dolhasca, Mălini şi Berchişeşti, s-au înscris în PSD în baza prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului cu privire la migraţia aleşilor locali.

Balan a afirmat că cei trei primari au obţinut un scor electoral bun pentru PDL atunci când au candidat la ultimele alegeri locale, însă ulterior, la următoarele alegeri , s-a văzut clar că în localităţile pe care le conduc voturile s-au dus către PSD. „Acum nu au făcut altceva decât să confirme că au jucat pentru PSD”, a spus liderul PDL Suceava, care a adăugat că a constatat că şi oameni serioşi au căzut în capcana PSD. Ioan Balan a făcut referire şi la respingerea în Camera Deputaţilor a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 55/2014, precizând că acest lucru a arătat normalitatea.

„Normalitatea este respectarea legii şi nu suspendarea legii din considerente electorale, când cei aflaţi la putere îşi creează un avantaj electoral. Ceea ce a demonstrat PSD tot timpul, dar şi prin această ordonanţă, este că oamenii pentru ei nu contează. Pentru PSD oamenii sunt cifre într-o statistică electorală. De aceea mă uit cu îngrijorare la unii primari suceveni, de altfel oameni serioşi, care au fost ademeniţi de PSD şi, cu uşurinţă, au semnat adeziunea la PSD, ceea ce echivalează cu demisia din calitatea de primar”, a declarat Ioan Balan. El a mai spus că prevederile legale cu privire la interzicerea migraţiei aleşilor locali au fost doar suspendate, ele urmând să reintre în vigoare după data de 15 octombrie 2014.

(Sursa – Monitorul de Suceava)