IMG_3552 copy

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, aflat în cursa internă din partid pentru desemnarea candidatului la funcţia de primar la alegerile de anul viitor, promite o altfel de politică în administraţie. Prezent joi într-o conferinţă de presă la sediul partidului, Balan a făcut o promisiune fermă sucevenilor, aceea că toate proiectele pe care le va propune pentru dezvoltarea municipiului reşedinţă de judeţ vor fi realiste şi le va duce la îndeplinire la termenele prevăzute în mod cât mai clar. „Şmecheria asta în care în campania electorală toţi politicienii vin şi promit orice şi uneori, şi mai şmechereşte, nu orice, ci ceea ce reiese din sondaje că-şi doresc sucevenii, nu mai ţine. Ei vin doar să promită că se va face şi promisiunea asta ţine o lună, două, trei cât este campania electorală. Vreau să fac un alt fel de politică şi un alt fel de politică în administraţie. Vă fac astăzi o promisiune fermă că tot ce voi propune ca proiecte pentru Suceava va fi în termeni reali şi cu date fixe de ducere la îndeplinire”, a spus Balan. Ioan Balan consideră că izvorul ideilor de dezvoltare a municipiului Suceava trebuie să fie cetăţeanul plătitor de taxe şi impozite.

„Vreau să dezvolt un concept nou la nivel de administraţie locală pe care să-l înţeleagă fiecare sucevean plătitor de taxe şi impozite locale. Faptul că un cetăţean plăteşte taxe şi impozite îl face să fie coproprietar al Sucevei. Eu cred că simplul fapt că ai domiciliul în Suceava nu te face şi proprietar în Suceava, ci faptul că îţi plăteşti taxele şi impozitele şi te implici cu idei în viaţa comunităţii. Noi avem obligaţia să găsim soluţiile pentru punerea ideilor în practică şi să prioritizăm aceste idei. Fiecare zonă a Sucevei este prinsă în acest mare proiect propus de echipa mea pentru dezvoltarea municipiului şi vor fi proiecte pe termen scurt, mediu şi lung”, a explicat liderul liberal.

„Sunt un om care vorbeşte puţin, dar când trebuie să fac, fac şi nu promit niciodată ceea ce sunt sigur că nu voi putea face”

Balan a adăugat că intenţia sa este aceea de a aduna în jurul său personalităţi care vor să se implice în proiectul său de dezvoltare şi modernizare a municipiului Suceava. ” Mă bucur că până azi am reuşit să strâng lângă mine oameni valoroşi atât din punct de vedere politic, cât şi administrativ, dar şi din alte domenii de activitate, precum şi oameni care nu au dorit să se implice politic, dar care au vrut să vină alături de mine în  acest proiect serios în care chiar vrem să facem ceva pentru Suceava. Nu voi face declaraţii pompoase la nivel de proiecte, nu-l voi ataca pe contracandidatul meu, pentru că îmi doresc ca partidul să rămână unit şi după data de 1 octombrie. Îmi doresc o echipă puternică, pentru că adevărata bătălie va fi cea împotriva contracandidaţilor de la celelalte partide”, a spus Ioan Balan. El a ţinut să precizeze că nu a avut niciodată o funcţie de execuţie în administraţie, dar ca parlamentar a sprijinit administraţiile locale din comunităţile aflate în colegiul său electoral. ” Din postura de deputat în Colegiul 2 am sprijinit fiecare administraţie locală  în dezvoltarea şi derularea proiectelor pe care le are şi fiecare localitate are proiecte demarate cu ajutorul meu. Cel mai important lucru de care mi-am legat numele alături de Gheorghe Flutur este aeroportul Suceava. Dacă nu m-aş fi implicat şi nu aş fi avut sprijinul la acea vreme al ministrului Anca Boagiu, aeroportul nu ar fi primit acea autorizare de aeroport internaţional. Dacă acest proiect nu ar fi fost susţinut cu atâta determinare nu ar fi obţinut nici un fel de susţinere de la Bucureşti. Era vorba despre un aeroport regional care însemna aeroportul de la Iaşi, iar Suceava ar fi rămas doar un simplu aerodrom”, a spus Ioan Balan. El a mai afirmat că „sunt un om care vorbeşte puţin, dar când trebuie să fac, fac şi nu promit niciodată ceea ce sunt sigur că nu voi putea face. Nu vorbesc despre proiecte care nu îşi găsesc locul în economia municipiului Suceava, ci vorbesc despre realităţi de zi cu zi şi soluţiile la acestea”.

(Sursa – Monitorul de Suceava)