Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a susținut o declarație politică, în ședința Camerei Deputaților, cu tema „Cum şi cât de scump plătesc românii pentru capriciile lui Dragnea”.

Potrivit acestuia, diferenţa dintre vorbe şi fapte se face doar atunci când un om politic pune mai presus de el, de interesele sale şi ale partidului său interesele cetăţenilor şi interesele ţării sale.
„Ştiu, şi pe bună dreptate, marea majoritate a cetăţenilor vor spune că nu prea avem noi, românii, astfel de oameni politici, deoarece imaginea creată, în special de reprezentanţii PSD, este aceea că politica este doar o sursă de înavuţire pentru sine şi pentru alţii şi de dispreţ total pentru problemele cetăţenilor. Nu pot să nu le dau dreptate românilor, însă nu pot să nu spun că există, ce-i drept puţini, şi oameni care se dedică politicii doar ca să facă bine comunităţilor care i-au învestit cu toată încrederea”, a declarat deputatul PNL.
Despre Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Călin-Popescu Tăriceanu și Victor Ponta, Ioan Balan susține că au aruncat România într-o criză politică fără precedent, cu efecte economice deja resimţite de toţi românii.
„Răfuielile interne din PSD nu sunt plătite de cei responsabili, adică nici de Dragnea, nici de Grindeanu, nici de Tăriceanu, nici de Ponta, nici de altcineva din PSD sau ALDE, ci de cetăţenii români, mare parte dintre aceştia fiind înşelaţi cu promisiuni în iarna anului 2016. Stimaţi colegi din PSD şi din ALDE, ştie careva dintre dumneavoastră cât de mult s-a depreciat moneda naţională, leul, din cauza disputelor politice purtate de cele două găşti din interiorul PSD? Ştie vreunul dintre dumneavoastră cu cât au crescut ratele la bănci ale românilor, doar pentru că Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu se joacă iresponsabil cu destinele ţării noastre? Bănuieşte vreunul dintre dumneavoastră cu cât au crescut preţurile la raft ale produselor doar pentru că PSD mai dă încă o dovadă supremă de iresponsabilitate politică faţă de ţară? Ştie vreunul dintre parlamentarii responsabili ai PSD sau încă ai ALDE, căci văd că s-au cam împuţinat în ultima vreme, câţi investitori străini au ocolit în aceste zile România, doar pentru că aţi transformat ţara într-o adevărată enclavă de instabilitate politică şi chiar economică? Am dat doar câteva exemple despre răul uriaş pe care l-a făcut iresponsabilitatea liderilor PSD şi ALDE, aruncând ţara într-o profundă instabilitate politică”, a adăugat Ioan Balan.

Ioan-Balan-deputat-PNL-600x400

Deputatul Balan a vorbit și despre turneul politico-diplomatic din ultimele săptămâni pe care l-a avut președintele României, Klaus Iohannis, turneu pe care nici un alt lider din regiune şi chiar din Uniunea Europeană nu l-a avut.
„În primul rând, prin vocea preşedintelui american Donald Trump, România a obţinut garanţii ferme de securitate pentru ţara noastră. Din partea cancelarului german Angela Merkel, domnul preşedinte Klaus Iohannis a obţinut angajamente ferme de intensificare a relaţiilor comerciale, deşi cunoaştem cu toţii că Germania este cel mai important partener comercial al României şi unul dintre stâlpii competitivităţii economiei noastre naţionale. Împreună cu tânărul preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele Klaus Iohannis a reuşit revigorarea tuturor colaborărilor noastre tradiţionale: politice, economice, culturale. În tot acest context favorabil, în toată această situaţie extraordinar de bună, în care Klaus Iohannis a repus România pe harta politicii şi economiei mondiale, acasă, în România, Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu-Ponta au fost lăsaţi singuri cu chibriturile, deşi cu toţii ştim că au încercat în nenumărate rânduri să dea foc la ţară”, a mai spus acesta.
De asemenea, Ioan Balan le-a transmis celor din PSD şi din ALDE că, după doar şase luni de guvernare iresponsabilă şi de acţiuni ale unei majorităţi parlamentare total dezinteresate de programul de guvernare, în dreptul „reuşitelor” acestora nu se regăsește decât praful şi pulberea.
„Preţuri mai mari, o putere de cumpărare mai mică pentru angajaţi şi pensionari, nicio investiţie nouă, iar cele vechi abandonate, distrugerea imaginii externe a României, dezechilibre financiare pe linie şi zero fonduri europene. Este şi normal ca bilanţul să arate aşa atâta vreme cât voi, cei din PSD şi din ALDE, aţi avut un cu totul alt program de guvernare, în care nu s-a regăsit niciun punct din promisiunile fluturate în campania electorală. Abia acum vedem cu toţii care este adevăratul vostru program de guvernare: atacuri la instituţiile statului, prăduirea finanţelor statului, politizarea tuturor funcţiilor publice şi deprofesionalizarea lor, dar şi lupta de gherilă pentru putere. Altceva, chiar că nu vă interesează! După această ultimă dovadă, a moţiunii împotriva propriului guvern incompetent, nu cred că mai există vreun român care să mai îndrăznească să creadă în voi, în PSD, au simţit cu toţii pe pielea lor ce au păţit dacă au îndrăznit să creadă”, a încheiat deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.
(sursa Suceava Live)