f940caf03febffc86839f59eb06500325-590x325

 

Democrat-liberalii suceveni au reacționat la anunțul fostului lor coleg de partid, primarul independent al municipiului Suceava, Ion Lungu, de a-l susține la președinția României pe candidatul PSD-UNPR-PC Victor Ponta. Liderul Organizației Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a declarat că nu este surprins de decizia primarului Lungu, arătând că acesta este cunoscut ca un „oportunist notoriu”. Potrivit lui Balan, Ion Lungu lucrează de mult timp într-un proiect cu PSD, însă a negat permanent, spunând că nu mai face politică, ci administraţie. ”Azi avem dovada minciunii totale a lui. Toţi sucevenii au aflat acum şi au confirmarea că Lungu este un oportunist notoriu”, a spus Balan. El susține că prin alipirea imaginii sale de PSD, Ion Lungu vrea de fapt să preia din imaginea liderilor PSD. „Deşi pare că Ion Lungu, cocoţat pe bannere alături de Nechifor, i-ar aduce susţinere lui Ponta, lucrul acesta nu e adevărat. De fapt, aşa cum îl ştim oportunist pe Lungu, el vrea să beneficieze de imaginea lui Nechifor şi Ponta”, a spus Balan.

Balan consideră că pentru Lungu Suceava nu reprezintă decât un mijloc prin care să-şi creeze beneficii în interes personal

Liderul democrat-liberal susţine că Ion Lungu este un primar pentru care Suceava şi sucevenii nu reprezintă decât un mijloc prin care el să-şi creeze beneficii în interes personal. „Echipa alături de care, până mai ieri, lucra şi prezenta proiecte sucevenilor astăzi nu mai este bună. Amintiţi-vă de susţinerea pe care o afişa faţă de echipa dreptei şi candidatul dreptei, arogându-şi mereu rădăcini liberale în familie, rădăcini pe care azi le împleteşte foarte bine cu stânga socialistă, aşa cum bine a învăţat de la cel despre care spunea că e cel mai bun prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu. Nici atunci nu a avut nici un regret şi i-a întors spatele lui Tăriceanu când a descoperit că Traian Băsescu şi Gheorghe Flutur sunt cei mai buni”, a amintit Balan. El crede că Ion Lungu nu va surprinde pe nimeni dacă înaintea celui de-al doilea tur de scrutin, când se va prefigura că Iohannis va fi viitorul preşedinte al României, se va răsuci şi îl va sprijini pe acesta. „Nu ar trebui să fie miraţi sucevenii dacă înainte de turul al doilea, când Iohannis se va prefigura ca viitorul preşedinte al României, Ion Lungu, colaborator al PSD şi al nu mai ştim cui, ar deveni un vajnic susţinător al acestuia şi va da jos bannerele cu Nechifor şi Ponta pentru că nu au autorizaţie”, a afirmat Ioan Balan. El nu are nici un regret că Ion Lungu a părăsit PDL, partid în care a intrat în 2008, după ce a părăsit PNL. „Ion Lungu este un primar colaborator al PSD, lipsit de viziune, cinic la adresa sucevenilor şi fără capacitate de a dezvolta Suceava”, a încheiat liderul democrat-liberalilor din municipiul Suceava.

(Sursa – Monitorul de Suceava)