061c9e55eee40845e68e93d0206500325

 

„Victor Ponta a ajuns la paranoia şi se crede Dumnezeu în ţara asta, fiind înconjurat de Ghiţă, Dragnea şi Oprea, care se cred arhangheli”. Declarația îi aparține vicepreședintelui regional al PDL, deputatul de Suceava Ioan Balan, și vine ca reacție la acțiunile PSD de atragere a Bisericii în campania electorală pentru a-l sprijini pe candidatul Alianţei Socialiste, Victor Ponta. Balan consideră inadmisibilă modalitatea prin care PSD încearcă să atragă Biserica în campania electorală. El a arătat că după ce la alegerile europarlamentare PSD a folosit Biserica, agăţând bannere cu imagini ale mănăstirilor din Bucovina peste care a pus sigla PSD, acum, la alegerile prezidenţiale, i-a folosit direct pe slujitorii Bisericii şi pe aleşii locali pentru a transmite mesaje politice din faţa altarelor.

Balan a făcut referire la recentele mesaje care au ajuns în presă transmise de un lider PSD din Satu Mare, arătând că PSD are acelaşi mod de a face politică în toată ţara. „L-am auzit pe preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, care ameninţa că dacă preoţii nu dau mesaje în biserici favorabile lui Ponta, le vor fi date soţiile şi amantele afară din serviciu”, a spus Balan. Liderul PDL a adăugat că situaţia este similară şi la Suceava, unde primarul Ion Lungu face presiuni la biserici şi împarte pliante cu Victor Ponta în uşa bisericii.

„Mulţi oameni mi s-au plâns că este de netolerat comportamentul lui Ion Lungu, iar unul chiar mi-a spus că de 2.000 de ani altarul bisericilor a fost pentru închinăciune la Dumnezeu şi nu pentru închinat la Ponta”, a spus Balan.

El a subliniat că o astfel de situaţie nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 25 de ani. „Asta ne arată disperarea cu care Ponta doreşte să câştige şi că cei din PSD sunt dispuşi pentru asta să subordoneze acestui partid absolut toate instituţiile statului, inclusiv Biserica. Numai că PSD nu înţelege un lucru, că dacă celelalte instituţii din stat sunt subordonate direct lui Ponta, Biserica nu se închină decât lui Dumnezeu”, a mai spus vicepreședintele regional al PDL.

(Sursa – Monitorul de Suceava)