0c81517ef946215426bcca21206500325

 

Campania electorală dusă de PSD atât în primul tur, cât și în al doilea tur al alegerilor prezidențiale a fost una ”negativă, mincinoasă și nesimțită” la adresa candidatului ACL, Klaus Iohannis. Este concluzia de final trasă de vicepreședintele regional al PDL, deputatul de Suceava Ioan Balan. Balan a acuzat loviturile sub centură aplicate de PSD „care ne-au îngrețoșat și îngrijorat în aceeași măsură”, amintind de „fițuica marca PSD” trimisă pensionarilor prin Poșta Română prin care-i înștiința că Iohannis le va tăia pensiile dacă va ajunge președintele țării. „E o minciună spusă cu disperare și cu mare nesimțire. În toate aparițiile noastre în campanie a trebuit să demontăm acest lucru pentru simplul fapt că această minciună a fost livrată oficial printr-o instituție a statului, Poșta Română”, a spus Balan.

 

Ion Lungu, acuzat că a implicat Biserica în lupta politică

Balan a făcut referite la campania electorală din municipiul Suceava, arătând că primarul independent Ion Lungu a implicat Biserica în lupta politică, lucru pe care nu l-a făcut niciodată cât a fost la PDL.

„Am fost în aproape toate campaniile electorale alături de primarul Ion Lungu, însă niciodată nu ne-am permis să folosim Biserica, să folosim altarul, ușa bisericii pentru a împărți materiale electorale. Din păcate, primarul Ion Lungu, care ne-a tot spus că este un om care și-a dedicat acest mandat administrației, s-a dedicat de fapt PSD-ului, și-a pus mandatul cu totul la picioarele PSD”, a spus liderul democrat-liberal.

Balan a subliniat că, de-a lungul timpului, parlamentarii PDL au ajutat foarte mult bisericile din Suceava, însă nu și-au permis să ceară la schimb sprijin politic.

„Parlamentarii PDL au ajutat foarte tare bisericile din Suceava prin amendamente făcute la legea bugetului de stat de alocare a unor sume de bani, amendamente duse la îndeplinire de primarul Ion Lungu. Biserica nu a știut niciodată că amendamentele sunt făcute de parlamentarii suceveni, ci s-a știut că au fost marca Ion Lungu. Noi nu ne-am permis, atunci când am ajutat Biserica noastră mamă, să ieșim și să cerem sprijin politic. Nu am făcut-o și nici nu o s-o facem”, a menționat deputatul PDL de Suceava. El a adăugat că a vorbit cu cetățeni din cartierul Obcini care au ieșit dezamăgiți de la biserică, spunând că ”parcă au fost la o ședință de partid”.

 

”Directori de școli în complicitate cu primarul Ion Lungu au convocat ședințe cu părinții”

Mai mult, Ioan Balan a acuzat și implicarea școlii în această campanie electorală, arătând cu degetul tot spre primarul Lungu.

”L-am văzut cât de jos poate să coboare. Directori de școli în complicitate cu primarul Ion Lungu au convocat ședințe cu părinții fără să le spună că va participa și primarul Ion Lungu în calitate de politruc pesedist cu încă câțiva acoliți. Acest lucru a supărat, iar unii dintre părinți au părăsit ședința. Oamenii s-au arătat extrem de supărați nu numai pe primar, ci și pe directori și profesori, care au înțeles să politizeze școala în cârdășie cu primarul. Primarul Ion Lungu, cu o nesimțire ieșită din comun, le-a spus despre realizările pe care le va face, printre care nocturnă în ruinele stadionului Areni, stadion care este în pericol să se prăbușească. Despre ce vorbim? Vorbim despre o bătaie de joc a acestui politruc care a înțeles să acționeze doar pentru interesul personal și al întregii clici de lângă el. Ne-au luat parcurile acasă la ei și parcurile noastre au rămas mici, chiar foarte mici, l-au dat jos pe cel care a întemeiat Suceava și l-au dus în boscheții de la Cetate. Simbolul sucevenilor, statuia lui Petru Mușat. Ne-au tot promis că o pun pe un bolovan lângă Casa de Cultură, dar nu au mai reușit să o facă. Astea sunt marile realizări ale administrației Lungu”, a spus Balan.

 

Iohannis, garanția instaurării normalității în România

Ioan Balan le-a recomandat sucevenilor să voteze candidatul ACL, Klaus Iohannis, singurul care reprezintă garanția instaurării normalității în România și garanția lucrului bine făcut.

”Oameni buni, ce mai trebuie să vă ia? V-au luat cimitirele și au făcut secție de votare, v-au luat bisericile și au împărțit materiale electorale, v-au luat manualele din gențile copiilor. Ce să vă mai ia ca să ajungeți să înțelegeți că avem nevoie de un om care să ne ofere o Românie a lucrului bine făcut, un om care vorbește puțin, dar care face, care ne este garanția europeană, care este un om respectat, un om pentru care cuvântul contează. Suceveni, alegeți cu inima, alegeți cu gândul că viitorul copiilor și al nepoților voștri începe, de pe 17 noiembrie, să fie așa cum ni-l dorim noi toți”, a spus Ioan Balan.

(Sursa – Monitorul de Suceava)