Cu toţii am asistat la modul mincinos în care, după ce românii i-au dat o lecţie aspră, Victor Ponta încearcă să se căiască cu lacrimi disimulate şi să spună că-i pare tare rău pentru modul mizerabil în care s-a comportat în ultimii trei ani cu românii. Târziu, Victore, târziu! Românii sunt un popor de sorginte latină şi ştiu din strămoşi că „lupus pilum mutat non mentem!”. În istoria recentă a României, niciun prim-ministru nu a beneficiat de un climat atât de favorabil: o majoritate parlamentară de peste 70%, pe care şi Emil Bobu ar fi fost invidios, şi o economie stabilizată, relansată pe calea creşterii economice. Cea a făcut Victor Ponta cu toate acestea? Şi-a bătut joc de tot şi de toate! Economia e profund dezechilibrată, reformele demarate în anii 2010-2011 şterse sau masacrate, iar standardul de viaţă al românilor este mai scăzut decât în plină criză economică.

Românii sunt un popor milostiv şi iartă chiar şi astfel de greşeli. Le iartă, însă în 16 noiembrie semnalul românilor a fost că Victor Ponta nu mai trebuie lăsat să greşească.

Dragă Victor, am să le spun românilor doar câteva argumente pentru care nu meriţi iertarea lor!

În primul rând, românii urăsc minciuna. Şi tu continui să minţi la fel de mult ca şi înainte de 16 noiembrie. În al doilea rând, nu ai înţeles nimic din mesajul dat de români în turul al II-lea al alegerilor. Românii nu mai pot fi păcăliţi, nu mai pot fi cumpăraţi, nu mai pot fi minţiţi. Românii au înţeles că tu, în calitate de prim-ministru, ai apărat mai degrabă interesele companiilor străine şi ale PSD, decât interesele naţionale şi ale românilor. Nu au trecut decât două săptămâni de la alegeri şi Victor Ponta, cel care în anul 2012 făcea grevă parlamentară de lux şi se bătea cu cărămida în piept că va modifica regimul redevenţelor petroliere şi va respinge concesiunea de la Roşia Montană, astăzi îmbracă haina de avocat al companiilor OMV şi RMGC, împotriva românilor. Mai mult, după ce a promis munţi de cozonaci şi râuri de miere în întreaga sa campanie electorală, acum joacă alba neagra cu majoritatea promisiunilor electorale, pornind de la reducerea TVA la alimente şi până la abandonarea creşterii accizelor şi altor impozite şi taxe. Şi, de parcă nu ar fi îndeajuns, de Moş Nicolae, Victor Ponta a considerat de cuviinţă să mai transfere încă o dată din banii românilor către baronii locali ai PSD peste 800 milioane lei.

Victor Ponta, ai greşit mult şi repetat, iar o parte dintre români poate chiar au început să te ierte sau să mai uite din răul pe care l-ai făcut ţării tale în ultimii trei ani. Dar tu eşti mai rău decât un copil obraznic, încăpăţânându-te să greşeşti şi să minţi în continuare. Mai grav este că greşelile tale nu sunt plătite de tine, ci de românii, tot mai săraci de când guvernezi tu. Pentru aceasta, îţi sugerez să-ţi strângi lucrurile de la Palatul Victoria pentru că până în primăvară românii te vor scoate nu numai din funcţia la înălţimea căreia nu te-ai ridicat, ci te vor azvârli definitiv din politică!

(Sursa – Şedinţa Camerei Deputaţilor din  9 Decembrie 2014)