Ziua de 16 noiembrie 2014 va rămâne în istoria românilor şi a României drept ziua în care cetăţenii români şi-au luat ţara înapoi democratic, prin vot, din mâinile unui partid stat, tot mai nociv, tot mai periculos pentru democraţia românească, care aducea tot mai mult aminte de regimul abandonat în decembrie 1989. Ziua de 16 noiembrie 2014 va fi înscrisă în manualele de istorie ale elevilor ca ziua în care poporul român şi-a exercitat suveranitatea prin vot, alegând pentru un viitor mai bun, pentru democraţie, pentru consolidarea statului de drept şi pentru trimiterea celor cu apucături totalitare la coşul de gunoi al istoriei. Ziua de 16 noiembrie 2014 a arătat clasei politice din România că atunci când poporul doreşte schimbarea, acesta se mobilizează şi vine să-şi exercite direct puterea.

Vă rog să-mi permiteţi să mulţumesc tuturor românilor care duminică au venit la vot. Le mulţumesc fraţilor noştri români, plecaţi la muncă în străinătate, care, în ciuda frigului, a ploii sau a cozilor de kilometri determinate de deciziile aberante ale Guvernului PSD, au votat pentru ei şi pentru familiile lor rămase acasă, în România. Le mulţumesc fraţilor noştri români de peste Prut pentru care votul a fost un adevărat prilej de sărbătoare.

Peste mai puţin de o lună comemorăm un sfert de secol de la căderea comunismului şi de la opţiunea definitivă pe care a luat-o poporul român pentru democraţie şi stat de drept. Cum altfel ar fi sărbătorit mai frumos poporul român eroii Revoluţiei române, decât printr-o veritabilă lecţie de democraţie aplicată celor care au sufocat sistemul instituţiilor statului de drept? Românii au înţeles importanţa momentului şi au mulţumit prin vot tuturor victimelor din tristul decembrie 1989.

Cred cu putere că opţiunea covârşitoare a românilor pentru „România lucrului bine făcut” va reprezenta ruptura definitivă a politicii româneşti de politica strâmbă a ultimilor douăzeci şi cinci de ani. Minciuna, impostura, furtul şi incompetenţa au fost dur sancţionate de români cu ajutorul ştampilei. Sper că cei care au fost în stare să dea şi foc ţării doar ca să-l facă preşedinte pe primul mincinos al ţării au învăţat cea mai dură lecţie: românii nu mai pot fi minţiţi şi chiar dacă mult prea mulţi români trăiesc de pe o zi pe alta, românii au arătat că votul lor nu mai este de vânzare, oricâte pomeni electorale li se vor vântura prin faţă.

Vă mulţumesc români pentru votul vostru. Vă mulţumesc români pentru că aţi înţeles că de votul vostru depinde nu doar democraţia românească, ci şi soarta copiilor României. Vă mulţumesc români din diaspora pentru lecţia de civism dată tuturor şi am toată încrederea că România vă va oferi locurile de muncă dorite aici, acasă, în România, pentru a nu mai sta departe de familii şi de ţară. Vă mulţumesc români de pretutindeni!

(Sursa – Şedinţa Camerei Deputaţilor din  19 Noiembrie 2014)