Este de domeniul absurdului modul în care Victor Ponta, prins cu baronii în birou, a fugit pe furiş, la ceas de seară, de la Palatul Victoria direct în buncărul unei unităţi militare. Motivul invocat de propaganda premierului: posibile înscenări pe care i le-ar face presa. Care presă? Trustul antenelor? Sau Ghiţă TV? Pentru că altă presă nu are acces nici măcar în curtea Guvernului! A ajuns Victor Ponta să se teamă chiar şi de presa PSD?

În urmă cu două săptămâni Victor Ponta storcea lacrimi în PSD, anunţând că din toamnă se va retrage din politică şi va lăsa locul celor mai tineri. Acum observăm că prins cu traficul de influenţă, nu de presă, ci chiar de procurori, se autosechestrează în sediul MApN. Unii spun că fuge de procurori, pentru că îi e teamă de cangrena corupţiei în care s-a afundat. Alţii spun că a cedat nervos şi că are nevoie de tratament. S-a mai spus că, fugind în buncărul de la MApN, Victor Ponta fuge de fapt de mânia baronilor locali, cărora le-a promis că-i apără de justiţie şi i-a înşelat.

Adevăratul motiv pentru care Ponta lansează în opinia publică tot felul de subiecte false, cum ar fi retragerea sa din politică, pe motive de bătrâneţe, sau fugitul cu biroul în spate la MApN, au un sigur scop: distragerea atenţiei opiniei publice de la falimentul guvernării! Şi orice observator poate constata cu uşurinţă că obiectivul a fost atins! Chiar dacă mincinosul a fugit şi s-a ascuns după gardul militarizat al MApN, falimentul guvernării sale rămâne şi se adânceşte zi de zi. Şi, ca să nu fiu acuzat de superficialitate în ceea ce afirm, vă dau numai câteva exemple din contraperformanţele Guvernului Ponta 3: încasările bugetare s-au prăbuşit şi se degradează în fiecare lună. Cauza: românii sunt tot mai săraci, iar evazioniştii se bucură de protecţia totală a lui Victor Ponta; numărul firmelor, care intră în insolvenţă, se închid sau trec frontiera pentru beneficii fiscale, creşte de la zi la alta; numărul de şomeri este mai mare în aprilie 2014 decât în plină criză economică; după introducerea taxei baronilor pe benzină, preţul la pompă a mai crescut de 3 ori, astfel încât puterea de cumpărare a românilor şi competitivitatea firmelor au fost asasinate; proiectele cu finanţare europeană bat pasul pe loc de aproape 2 ani; cheltuielile pentru infrastructură au fost măcelărite pentru al treilea an consecutiv; simulările naţionale pentru clasa a VIII-a şi bacalaureat arată dezastrul instalat în educaţie; bătrânii sunt în continuare umiliţi şi aşteaptă lista cu medicamentele compensate; instituţiile publice sunt în continuare spoliate de profesionişti şi umplute cu rude, fini, afini, lipitori de afişe, neveste sau amante.

Aceste lucruri le ascunde Ponta prin scandalurile murdare şi campaniile mediatice scumpe, plătite tot din buzunarul românilor. Nici măcar comuniştii nu au avut în cadrul PCR un departament al minciunii aşa bine pus la punct. Nici măcar secretarul general al PCR nu ocupa atâta din timpul televiziunilor naţionale cum ocupă Victor Ponta. Este trist pentru România şi este trist pentru încrederea acordată de români în decembrie 2012!

(Sursa – Şedinţa Camerei Deputaţilor din 23 Aprilie 2014)