Suntem la zece zile distanţă de data de 15 noiembrie, zi, care potrivit legilor fiscale, reprezintă termenul limită până la care Guvernul aflat în funcţie trebuie să transmită Parlamentului proiectul pentru bugetul de stat pentru anul următor, 15 noiembrie, adică fix cu o zi înainte de data la care în România au avut loc alegerile. Toată lumea a înţeles de ce bugetul pentru 2015 nu a fost făcut public înainte de alegeri! Minciuna ar fi ieşit la suprafaţă!

Domnule Preşedinte, aţi primit cumva bugetul şi îl ţineţi ascuns? Nu cred acest lucru! Nu cred, pentru că miniştri incompetenţi din Guvernul Ponta nu doar că nu l-au transmis Parlamentului, încălcând ca de fiecare dată legea, dar nici măcar nu au făcut un efort să îl elaboreze! De ce? Răspunsul este deja în conştiinţa românilor! Românii nu au putut fi păcăliţi de minciunile croşetate de consilierii şi miniştrii lui Victor Ponta. Este motivul pentru care mulţi români au respins pomenile electorale, ştiind că le vor plăti în 2015 sub formă de noi impozite şi taxe. Românii ştiu că Victor Ponta s-a străduit din răsputeri să ascundă gunoiul sub preş şi nu a făcut publice adevăratele cifre ale economiei, peste 17 miliarde de lei cheltuite într-o lună de campanie electorală, peste 17 miliarde de lei fără acoperire în veniturile generate de economie!

„Să dăm foc la ţară, numai să iasă Victor Ponta preşedinte!”, asta au strigat şi şi-au dorit toţi cei care l-au susţinut pe Victor Ponta în alegeri. Şi Victor Ponta s-a aliat şi el aceluiaşi principiu, acela al pământului pârjolit, dinamitând echilibrele macroeconomice.

Toţi experţii care înţeleg acţiunile Guvernului Ponta spun la unison că astăzi, 25 noiembrie 2014, situaţia macroeconomică a României este comparabilă cu dezastrul lăsat de Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu după alegerile din anul 2008. Fie că sunt de la FMI, Uniunea Europeană, Banca Naţională sau profesori universitari, toţi spun că românii vor plăti crunt dezastrul lăsat în urmă de Victor Ponta, în principal prin taxele şi impozitele mai mari.

Victor Ponta trebuie să mai guverneze măcar până va prezenta românilor adevăratele cifre economice. Românii trebuie să vadă minciuna până la capăt şi cum Victor Ponta şi-a bătut joc de ţară şi chiar a dat foc ţării pentru ambiţia sa şi a baronilor de a ajunge într-o funcţie pe care nu o merită. Românii trebuie să vadă că pomenile electorale date cu o mână vor fi luate înapoi cu zece mâini de Victor Ponta prin taxe, impozite, şomaj, investiţii mai puţine. Alegerea pe care românii au făcut-o duminică a fost între cei care în anii 2010-2011 şi-au sacrificat simpatia populară pentru ca României să-i fie bine şi cei care nu au renunţat nici până astăzi la minciună şi pe care i-au sancţionat extrem de dur.

Domnule Ponta, românii, ca popor, urăsc cel mai mult minciuna! În 16 noiembrie, românii au dat semnalul definitiv al schimbării, spunându-vă că locul şi rolul dumneavoastră a expirat şi v-au trimis definitiv în paginile negre ale istoriei. Românii v-au arătat că puterea se află doar la ei şi că de acum înainte nu o vor mai delega decât celor oneşti, sinceri şi care doresc binele poporului român, şi nu binele vreunui partid!

(Sursa – Şedinţa Camerei Deputaţilor din  25 Noiembrie 2014)