Informaţiile date publicităţii de către anchetatorii anticorupţie par desprinse dintr-un film cu mafioţi, gangsteri şi politicieni, producţie cinematografică ce ar fi fost la modă la mijlocul anilor 60. Din nefericire pentru România, din nefericire pentru români, rechizitoriile procurorilor nu sunt nici poveşti şi nici scenarii de film, ci realitatea înfiorătoare în care ne-a adus Victor Ponta după doi ani de guvernare.

„În biroul lui Ponta e pelerinaj”, afirma zilele trecute un fost coleg de cabinet al junelui socialist, ieşit de curând de la guvernare, dar care trăieşte cu nostalgia acesteia. Pelerinaj? Dar la moaştele cui se „înghesoaie” baronii în pelerinaj? Se „înghesoaie” să-l vadă pe „bătrânul” Ponta, care a declarat că va lăsa locul său tinerilor.

Lăsând ironiile la o parte, modul în care Victor Ponta a ales să guverneze, supunându-se întru totul poftelor baronilor locali, dându-le chiar şi propriul birou pentru a face trafic de influenţă, negocieri sau taifasuri, nu este doar dincolo de limitele legii, ci împotriva interesului naţional. Destabilizarea instituţiilor cheie ale statului de drept, prin numiri primite în plic de la baronii locali, îndepărtează România de la şansa de modernizare şi o înlătură pe termen lung din rândul statelor europene consolidate democratic.

Sub Victor Ponta, „republica baronilor” s-a transformat în „republica penalilor” protejaţi direct de prim-ministru. „Nu mă dezic de Duicu şi nici de Preoteasa”, spunea Victor Ponta cu multă iresponsabilitate şi cu multă teamă în faţa consiliului baronilor PSD. O spunea de parcă ar fi fost un simplu militant de partid.

Victor Ponta nu este un simplu politician, Victor Ponta este prim-ministrul României. Apărându-i pe baronii corupţi şi decredibilizând puterea judecătorească, Victor Ponta compromite definitiv România, atât în interiorul ei, cât şi în relaţiile cu partenerii euroatlantici. Nu mai adaug faptul că meseria de bază a lui Victor Ponta este de procuror, iar Ponta nu face deloc cinste acestei meserii.

Ilegalităţile în care s-a înfundat Victor Ponta în ultimii 2 ani, că atât timp s-a scurs de când se află la guvernare, reprezintă motivul principal pentru care viaţa românilor este din ce în ce mai grea.

De ce a pus Ponta taxe mai multe şi mai mari? Aflăm astăzi cu maximă claritate că baronii îi cer de la lună la lună şi mai mulţi bani pentru contracte ilegale şi pentru finanţarea campaniilor electorale.

De ce milionul de locuri de muncă, promis în campania electorală, s-a transformat în zecile de mii de şomeri? Pentru că PSD-ului şi baronilor le place ca populaţia să fie săracă şi dependentă de ajutoarele sociale pe care le primesc de la ei.

De ce a ucis Ponta zeci de mii de întreprinderi mici şi mijlocii? Pentru că cele asasinate de măsurile guvernului nu contribuie la puşculiţa de partid a PSD.

Dacă în epoca Năstase, România ajunsese la cote inimaginabile ale corupţiei şi nimeni nu ar fi crezut că se poate şi mai rău, Victor Ponta a demonstrat că se poate.

Am convingerea că în Parlamentul României se găsesc încă oameni care nu au uitat faptul că puterea noastră politică vine de la electorat, iar interesul românilor trebuie să fie mai presus de toate. De aceea, vă invit, ca prin activitatea noastră parlamentară, să stopăm abuzurile Guvernului Ponta, croşetate cu măiestrie în sutele de ordonanţe de urgenţă ilegale, pe care le bagă cu forţa pe gâtul singurului organ legiuitor, Parlamentul.

Victor Ponta va trebui să plătească politic pentru faptul că a tolerat şi chiar a întreţinut un sistem corupt, care îi face pe români tot mai săraci, tot mai neîncrezători în viitorul lor şi al copiilor lor.

(Sursa – Şedinţa Camerei Deputaţilor din 15 Aprilie 2014)