Parada de minciuni proferate de Victor Ponta şi miniştri săi în jurul introducerii accizei de 7 cenţi plus TVA este un adevărat spectacol tragicomic. Ponta se justifică spunând că banii astfel colectaţi vor merge la autostrăzile mâzgălite de Şova de la Teleorman şi până la Galaţi. Dacă ar fi să ne luăm după prim-ministru şi ministrul proiectelor absente, România nu mai are teren extravilan disponibil pentru miile de km de autostradă construiţi de Şova. Mai grav este că, în unele părţi ale ţării, Guvernul Mincinos a amplasat deja afişe de campanie electorală în care se laudă cu 280 Km de autostradă construiţi. Probabil că Victor Ponta se laudă cu mâzgăliturile domnului Şova pe harta României. Da. Acolo au mâzgălit mii de km de autostradă imaginari şi inutili. În realitate Guvernul Ponta nu a făcut decât să închidă şantierele demarate sub guvernarea PDL. În fine, în minciuna lui Victor Ponta, banii furaţi din buzunarele românilor prin acciza suplimentară de 42 bani pe litru ar merge la autostrăzi.

Minciuna numărul 2. Tânăra doamnă ministru de la finanţe, într-o paradă de măguliri la adresa şefului său, a încercat să-l depăşească pe Victor Ponta în minciuni şi a justificat acciza pe carburanţi prin altă minciună. Potrivit domniei sale, banii sunt absolut necesari pentru plata pensiilor şi salariilor. Sincer, o compătimesc pe doamna ministru, pentru că vrând să intre în graţiile lui Victor Ponta şi a televiziunilor de partid, a uitat acasă expertiza economică însuşită la Harvard. Nu este nici primul şi nici ultimul economist care, stând la umbra lui Ponta, uită toate principiile şi convingerile economice şi începe să mintă, doar pentru a se menţine în funcţie. Nu dau nume, pentru că acei economişti ar trebui să se simtă ei înşişi şi după participarea în Guvernul Ponta să nu se mai întoarcă la catedră de ruşine, ca să nu îi înveţe pe studenţi cum stau lucrurile în domeniul fiscal-bugetar.

Mai toţi miniştri au minţit cu neruşinare pe marginea accizei care intră astăzi în vigoare. Singurul care nu a suflat o vorbă pe marginea acesteia este domnul viceprim-ministru Liviu Dragnea. Bănuiţi de ce? Pentru că dacă domnia sa ar fi spus că banii merg prin Ministerul Administraţiei la baronii locali nu ar fi minţit. Ar fi spus adevărul. Pentru că acesta este adevărul. Taxa nedreaptă, în fel şi chip justificată, nu este decât acciza pentru campania electorală a USD-ului.

Ziua de astăzi, cunoscută în folclor drept ziua păcălelilor are o conotaţie specifică pentru anul 2014. Victor Ponta îi mai păcăleşte încă o dată pe români, furându-le din buzunare bani nu pentru autostrăzi, ci pentru clientela de partid. Astăzi, 1 aprilie 2014, nu reprezintă o păcăleală creşterea preţului la benzină şi motorină, creşterea preţului la energia electrică, creşterea preţului la gazele naturale pentru consumatorii casnici şi noncasnici. Da. Acestea nu sunt păcăleli. Sunt realităţi. Începând de astăzi puterea de cumpărare a românilor este lovită crunt pe tot lanţul de bunuri şi servicii, iar competitivitatea firmelor româneşti este asasinată.

Victor Ponta nu doreşte nici bunăstarea românilor şi nici revigorarea sectorului privat productiv din România. Românii simt pe propria piele că puterea de cumpărare la 1 aprilie 2014 este aproape de jumătatea puterii de cumpărare din ianuarie 2010, iar numărul de firme care se închid zilnic este în creştere. Victor Ponta a demonstrat nu doar că este incompetent, ci că-i urăşte pe români şi şansa lor la o viaţă mai bună.

(Sursa – Şedinţa Camerei Deputaţilor din 1 Aprilie 2014)