Secretarul general al Organizaţiei Judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan, a criticat atitudinea PSD Suceava, care continuă cu acuzele la adresa democrat-liberalilor vizavi de comportamentul lor în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, subliniind că nu poate accepta ca PSD să-şi construiască o imagine de Fecioara Maria, pentru că nu este cazul. Bălan a arătat că şi-a cerut scuze în mod public faţă de gestul atribuit democrat-liberalilor de a amplasa o coroană mortuară la sediul PSD din municipiul Câmpulung Moldovenesc şi a precizat că a aşteptat şi din partea social democraţilor suceveni un comportament asemănător, pentru a pune punct în mod civilizat ostilităţilor. Secretarul general al PD-L Suceava a venit şi el cu exemple din tabăra social democrată.

Ioan Bălan susţine că primarul PSD de Vadu Moldovei a împărţit colaci cu lumânări „de sufletul lui Traian Băsescu”

Ioan Bălan a vorbit despre primarul PSD din comuna Vadu Moldovei care, în seara alegerilor după închiderea urnelor şi anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor care-l dădeau câştigător pe candidatul PSD, Mircea Geoană, a adus la primărie colaci cu lumânări, pe care i-a împărţit celor de acolo „de sufletul lui Traian Băsescu”. Bălan a catalogat acest gest drept unul „extrem de urât” şi a spus că nu l-ar fi adus în prim-plan dacă social democraţii suceveni nu ar fi încercat să demonstreze, după alegeri, cât de grav şi dezastruos s-ar fi comportat PD-L în campania pentru prezidenţiale.
Deputatul PD-L de Suceava a mai amintit de comportamentul primarului PSD al comunei Udeşti, care a recurs la ameninţări în campania electorală, precum şi de faptul că bannerele PD-L au fost tăiate cu coasa în zona Horodnic.
„Ştim de acele materiale care au fost tăiate cu coasa din camioane în zona Horodnic şi că oamenii au fost prinşi. Putem da exemple de consilieri locali care au fost agresaţi în campania electorală, dar lucrurile acestea nu fac decât să adâncească scârba faţă de campania electorală şi de aceste gesturi pe care le dezaprobăm cu toţii. Le-am adus din nou în discuţie pentru simplul fapt că noi ne-am cerut scuze pentru anumite chestiuni de genul acesta, iar PSD, pe aceste scuze, încearcă să-şi construiască o imagine imaculată”, a încheiat Bălan.

(Sursa – Monitorul de Suceava, 13-12-2009)