Secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, deputatul Ioan Bălan, consideră că scorul scos de democrat-liberalii suceveni pentru Traian Băsescu este unul onorabil, care plasează judeţul Suceava pe locul patru la nivel naţional, după numărul de voturi, şi pe locul şapte, după procentul obţinut de şeful statului. Bălan crede că cine a votat în turul întâi cu candidatul PNL, Crin Antonescu, nu va vota în turul doi cu contracandidatul lui Traian Băsescu, social democratul Mircea Geoană.
„Ne-am propus un target destul de mare, care nu a fost atins, însă cu siguranţă lucrurile se vor schimba în turul doi. Cred că cei care au votat cu Crin Antonescu nu s-au gândit că votul lor va fi direcţionat, în turul doi, către Mircea Geoană, pentru că dacă s-ar fi gândit la aşa ceva, ar fi dat votul din primul tur candidatului PSD. Nu trebuie să pierdem din vedere faptul că referendumul privind parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari a trecut, iar un număr important de români au spus „da” . Cel care îşi asumă şi este dispus să ducă la îndeplinire această dorinţă a românilor este Traian Băsescu”, a mai spus Bălan.
De menţionat că Traian Băsescu a adunat în judeţul Suceava un număr de 115.699 de voturi, reprezentând 39,18%. Mircea Geoană s-a clasat pe locul secund, cu 91.931 de voturi, adică 31,13%.

(Sursa – Monitorul de Suceava, 26-11-2009)