zona-de-agrement-29-696x464

Deputatul PNL Ioan Balan, care a participat, vineri, la inagurarea Zonei de Agrement Tărărași a declarat că trebuie oferit Sucevei mai mult verde și consideră că unul dintre proiectele importante este amenajarea unei zone de agrement prin amenajarea râului Suceava.

El a vorbit și despre dezvoltarea unei zone de agrement în Parcul Șipote, un proiect drag sucevenilor și care 30 de ani de zile a fost bază de campanie electorală pentru toți candidații.

„Parcul Șipote a fost bază de campanie electorală, dar din păcate nu s-a realizat încă nimic. După 30 de ani avem astăzi garanția că toate forțele politice s-au pus umăr la umăr și acest proiect, prin care Parcul Șipote va trece la Primăria Suceava, se va realiza”, a spus Bălan.
Deputatul liberal sucevean a mai declarat că în urmă cu ceva timp era în campanie pentru o candidatură la Primăria Suceava și că își amitește că cel mai important obiectiv pe care i-l cereau sucevenii erau zonele de agrement.

El a arătat că nu se vorbește acum despre un lucru extraordinar de important care este amenajarea râului Suceava.
Bălan crede că poate pentru Suceava a fost o șansă că nu s-a făcut până acum nimic în zonă pentru că nu ar fi existat actualele tehnologii pentru a fi pus în valoare așa cum ar trebui.

„Astăzi, râul Suceava trebuie să reprezinte pentru municipalitatea suceveană un proiect de grad zero. Acolo se poate realiza adevărata zonă de agrement a Sucevei”, a declarat Ioan Bălan.
El a dat exemplul unor orașe ca Oradea sau Cluj Napoca ce au realizat amenajări are cursurilor de apă care le traversează.

Bălan a explicat că râul Suceava împarte orașul aproape în două și este acolo o râpă cu un pod care trebuie refăcut și că se vorbește că se mai face un pod.
Deputatul liberal a mai declarat că un proiect ca acesta de amenajare a râului Suceava și a zonei de agrement aferentă crede că va fi sprijinit de colegii săi și de candidații la Primăria Suceava și a promis că va sprijini echipa care va susține acest proiect.

„E o datorie pentru noi, politicienii, pentru cei aflați în administrație, să oferim Sucevei mai mult verde. Gri ne-au oferit comuniștii ani de zile. Datoria noastră este să oferim verde”, a spus Ioan Bălan.
Primarul Ion Lungu a spus că în ceea ce privește amenajarea zonei de agrement în zona râului Suceava există o problemă birocratică, fiind administrată de Apele Române, dar crede că se va reuși depășirea acestei probleme prin modificarea legislației.
(sursa: newsbucovina)